Bemutató videón az Asus Zenfone 7 mobilok

Az Asus tegnap mutatta be a Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro-t, most pedig egy rövid promóciós videót tett közzé a tajvani cég a két új csúcsmobiljáról ismertetve a főbb funkciókat és a specifikációk egy részét. 

A Zenfone 7 sorozat 6,67 hüvelykes, 1080×2400 pixel felbontású kijelzővel érkezett. A hátlapon három szenzort találunk, ezeket lehet a szelfik készítésére is használni, ilyenkor egy kis motor finom mozdulattal előre forgatja őket. A főmodul 64 megapixeles, van 12 megapixeles ultraszéles látó lencse és 8 megapixeles teleobjektív is 3x-os nagyítással. A Pro variáns kapott OIS-t is, de nem csak ebben jobb a kistesónál, hanem a teljesítményben is, mivel a motorháztető alatt Snapdragon 865+ dolgozik.

Ezzel szemben a sima Zenfone 7 “csak” Snapdragon 865-öt kapott, és tárhelyből is valamivel kevesebb jutott neki. Mind a két mobilban 5000 milliamperórás akkumulátort találunk, a telep élettartamát különböző szoftveres trükkökkel hosszabbítja meg az Asus. Itthon úgy tudni csak a Pro variáns kerül majd forgalomba, ha minden igaz a jövő héten megtudjuk a hivatalos fogyasztói árát is.