Bemutatták a Huawei P50-es szériát

p50

Több hónapos várakozás után végre bemutatta a Huawei legújabb sorozatát. Mutatjuk a specifikációkat.

INLOCK

Kezdjük egyből a hardveres képességeknél. A két készülék egymástól eltérő lapkakészletet kapott meg, hiszen a Pro verzióban a Kirin 9000 dolgozik, míg a sima modellben egy Snapdragon 888, viszont csak LTE variáns mind a kettő.

RAM-ok tekintetében 8 GB jár a készülék mellé, egyedül a Pro variáns kap 12 GB RAM-ot annak is csupán az 512 GB-os verziója. A tárhely választható 128 GB/256GB és 512 GB között. Emellett nano memóriakártyával ez tovább bővíthető.

p50

A kijelző mindkét esetben OLED, viszont a P50 Pro 6,6 colos, ívelt és 120 Hz-es kijelző képfrissítéssel bír, míg a P50 6,5 colos és 90 Hz képfrissítésre képes. A felbontás mindkét esetben FHD+. Amit még érdemes kiemelni, hogy mindkét készülék megkapta az IP68-as tanúsítványt, így édesvízben 1,5 méter mélyen 30 percig kibírják a telefonok.

Az akkumulátor az alapmodellben 4100 mAh-es, amit 66W-os maximális teljesítménnyel lehet tölteni, míg a Pro modell akkumulátora 4360 mAh. Utóbbit vezetékesen 66W-al, míg vezeték nélkül 50W-al tudjuk feltölteni.

Csúcsképességű kamera

A fő attrakció kétségkívül mindkét esetben a fényképezés. A szelfi kamera mindkét esetben 13 MP-es. A hátlapon viszont nagyobb az eltérés. A Huawei P50 egy 50 MP-es főkamerát, egy 12 MP-es 5X optikai zoom-al rendelkező telefotó lencsét és egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamerát kapott meg.

A Huawei P50 Pro főkamerája és ultraszéles látószögű kamerája megegyezik az alapmodellel, viszont a periszkópos lencse 64 MP-es, emellett kapott egy 40 MP-es fehér-fekete képfeldolgozó egységet, ami segíti a tökéletes képek elkészítését. Természetesen a Leica közreműködésével készült el a kameraegység.

Szoftveres fronton, ahogy azt már többször megírtuk, a Harmony OS 2.0 dolgozik a készülékben. Arról, hogy milyen áron érkezhet a készülék Európába és mikortól lesz itthon is kapható egyelőre nem kezdnénk el találgatni.

Forrás