Bivalyerős Androidos mobilok jönnek július 22-én

lenovo-legion-cover

A Qualcomm tegnap bejelentette a Snapdragon 865+-t, ha minden igaz a ROG Phone 3 és a Lenovo Legion Phone az első két telefon, ami megkapja majd ezt a rendszerchipet. Azt már tudjuk, hogy az Asus újdonsága július 22-én érkezik, most a Lenovo is elárulta mikorra várhatjuk az első gamer mobiljukat.

Biztosan nem véletlen, hogy a ROG 3-hoz hasonlóan július 22-én érkezik a Lenovo Legion Phone is, ami az Asus mobiljának egyik legnagyobb kihívója lehet. A tajvaniaknak azért van egy kis előnye a Lenovo-val szemben, hiszen az új ROG nem csak Kínában, hanem a nemzetközi piacon is megvásárolható lesz, elvileg már pár nappal a bemutató után. Ezzel szemben a Legion elsőként Kínában került forgalomba, a globális premierről idáig nem érkezett hír.

A korábbi pletykák szerint a Lenovo mobilja Full HD+ felbontású kijelzővel érkezik, és támogatja a 144 Hz-es képfrissítési frekvenciát. A motorháztető alatt lévő Snapdragon 865+ esetében 10%-os teljesítménynövekedésre lehet számítani CPU-s vonalon, és a GPU-n is húzott egy picit a Qualcomm. A csúcsmodellbe 16 GB LPDDR5 RAM-ot és 512 GB UFS 3.1-es tárhelyet pakolt a gyártó. Szóba került az is, hogy 90W-os kábeles gyorstöltéssel táplálhatjuk majd a telepet, ezzel kapcsolatban viszont hivatalos megerősítést még nem kaptunk.

A kiszivárgott képek alapján egy elég különleges dobozban érkezik majd a mobil és a dizájnja is meglehetősen egyedi lesz és a ROG mobilokhoz hasonlóan külön kiegészítőket is lehet majd vásárolni hozzá.