Most minden új tag 15.000 Ft költőpénzt kap a Crypto.com-tól

Az elmúlt időszakban a Bitcoin árfolyama megközelítette, majd át is lépte a korábbi csúcsot. Egyre többen ismerkednek a kriptopénzek világával leginkább a gyors meggazdagodást miatt, de vannak olyanok is, akik a gyengülő fiat pénzekből szeretnének valami biztonságosabba, értékállóbba menekülni.


2017 előtt nem volt olyan könnyű Bitcoint venni mint manapság, akkor sok naív embert átvertek, lehúztak, nagyon résen kellett lenni. Azóta viszont eltelt három év, és bár túlzás lenne azt mondani, hogy szabályozott lett a piac, de már nincs olyan vadnyugat mint korábban. Egyre több kriptotőzsde és váltó versenyez a felhasználókért, mindegyik megpróbál olyat szolgáltatást kínálni ami a másiknál (még) nem elérhető. Szinte mindenhol azt lehet hallani, hogy jön a válság, egyre kevesebbet ér majd a pénzünk, talán ez lehet az egyik fő oka annak, hogy a kriptopénzek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A Google keresőben megnövekedett a Bitcoin, Ether és hasonló keresések száma. A többség valószínűleg már halhatott róla, hogy a Bitcoin árfolyama ugyan volatilis (rövid idő alatt gyorsan változhat), de hosszú távon mégis értékállóbb lehet mint egy hagyományos fiat pénz. Ez pedig annak köszönhető, hogy összesen 21 millió darab lesz majd csak belőle. Ennek a mennyiségnek a kibocsátása folyamatos, az utolsó blokkot elvileg 2140 környékén bányásszák majd ki. Pont ez az, amiben jobb a dollárnál vagy a forintnál, mivel a mennyisége limitált, nem lehet belőle többet előállítani. A fiat pénzekkel viszont az a baj, hogy a különböző országok kormányai (főleg most) megállás nélkül nyomtatják őket és az infláció miatt, egyre kevesebb a vásárlóértékük.

Hol vegyek Bitcoint vagy más kriptopénzt?

Manapság már nem nehéz Bitcoin-hoz jutni, elég letölteni egy mobilalkalmazást, regisztrálni, elvégezni a KYC-t (Know Your Costumer) és ha jóváhagyták a regisztrációt lehet is vásárolni, persze csak kellő körültekintéssel. Még mindig vannak olyan oldalak, amik azért jöttek létre, hogy átverjék a felhasználókat, elvegyék a pénzüket vagy megszerezzék személyes adataikat. Akárcsak egy banknál vagy a Revulotnál itt is meg kell adnod az adataidat és egy képet is kell küldeni magadról és valamelyik hivatalos iratodról. Nem mindegy, hogy ezt milyen oldalon tesszük meg és valószínűleg a pénzének sem szeretne senki sem búcsút inteni. A kezdőknek érdemes a Crypto.com-mal kezdeni, de azoknak is ajánlott kipróbálni akik már benne vannak a kriptopénzek világában. Saját kártyája megjelenésével Crypto.com a Revolut egyik legnagyobb kihívójává vált.

A cég által nyújtott magas színvonalú szolgáltatások mindenki számára könnyen elérhető és kezelhető. A support rendkívül segítőkész és kiemelt figyelmet fordítanak az egyedi problémákra is. A 2016-os alapítás óta a felhasználótábor egyre csak növekszik, a nyár elején pedig globálisan is elérhetővé tették a Crypto.com kártyát, ami a mindenki számára közelebb hozza a kialakuló válságban egyre inkább előtérbe kerülő kriptopénzek világát. A legnagyobb előny, hogy ha egy kicsit is ért a pénzügyekhez valaki, saját maga bankja lehet, egy helyen kezelhetjük a befektetéseket és hiteleket.

A Crypto.com-nak van egy webes felülete és egy mobilapplikációja is. Utóbbin keresztül lehet a talán a legegyszerűbben és legbiztonságosabban kriptopénzt vásárolni, de itt tudunk kártyát igényelni, hitelt felvenni, vagy a pénzüket kamatoztatni.

Az egész rendszer alapja a CRO, ami a Crypto.com saját tokenje. Ebből összesen 100 milliárd darab kerül majd piacra, jelenleg 21 milliárdnál járunk. Egy okosszerződés folyamatosan adagolja a CRO-t 5 éven keresztül. Mivel ez is egy kriptopénz eladható, de vásárolni is lehet rajta. Természetesen kaphatsz érte cserébe Ethert vagy Bitcoint is, de akár egy kávét is vehetsz rajta, ha a megfelelő kereskedőnél vásárolsz. Jelenleg egy CRO ára 17,6 forint, minden azon múlik mennyi CRO van a birtokodban, ezen keresztül tudod ugyanis elérni a szolgáltatások többségét. Az elmúlt időszakban a Bitcoin elég szépen északnak vette az irányt, jelenleg 19 ezer dollárt kérnek egy darabért. Ennek hatására az altcoinok többségének ára elkezdett csökkenni, mivel a pénz az altokból átment a BTC-be. A Crypto.com rendszerét működtető CRO ára is beesett, jelenleg 0,0603 dollárba kerül egy darab a Crypto.com tokenjéből. Már csak befektetésképp is, hiszen lassan újra elkezd felfelé kúszni a CRO ára, így a pénzed még többet fog érni. De nézzük meg a rendszer működését, és hogy milyen előnyökkel jár a Crypto.com használata

Crypto.com kártyaigénylés és fontosabb tudnivalók

Az applikációban lehetőség van Visa kártya igénylésére, de mobilon keresztül érdemes lebonyolítani a regisztrációs folyamatot is, mert így 25 dollár értékű (kb. 7500 Ft) bónusz üti a markod. Kártyát mindenképp kérj, mert minden vásárlás után cashback (pénzvisszafizetés) jár. Természetesen a Crypto.com kártyát minden olyan helyen tudod használni ahol van Pos terminál. Attól függően, hogy mennyi CRO-d van, öt kártya közül tudsz választani, ezek különböző arányban adják a pénzvisszafizetést a vásárlások után.

A cashback CRO-ban jár, de utána gyakorlatilag bármire átváltható. Amit mindenképp ki kell emelni, hogy nincs havidíj. A kártyák igényléséhez bizonyos mennyiségű CRO-t kell lekötni fél évre, de a hat hónap leteltével ezt hiánytalanul visszakapod. Van ingyenes kártya is, de az nem ad annyi extrát mint a “fizetős” csomagok. Már a Crypto.com alapcsomagja jobb mint a Revolut, hiszen itt nem kérnek 4200 forintot havonta azért, hogy pénzvisszatérítést kapj sőt, a nevetséges 0,1 százalék helyett 1 százalékot adnak. A kártya lakóhely szerint EUR, USD vagy GBP alapú, azonban a váltás bankközi árfolyamon történik forintra és bármilyen más pénznemre.

Érdemes egyébként valamelyik fizetős csomag közül választani, mert akár 8% pénzvisszatérítést is kaphatsz különböző extra bónuszok (ingyen Spotify, ingyen Netflix) mellett. Ebben az esetben már fémből készült kártyát küldenek, amit a Revoluthoz hasonlóan az alkalmazásból lehet majd feltölteni. Egyes bankok esetében viszont elképzelhető, hogy nem megy majd a dolog, erre az esetre van SEPA utalás is. Ha van Revolut fiókod a Crypto.com kártyát azon keresztül gond nélkül feltöltheted.

Már az ingyenes kártyát csak az 1% cashback miatt ajánlott megrendelni. De ha szeretnéd egy kicsit megforgatni a pénzed és a végén többet kihozni belőle, érdemes a fizetős csomagok közül választani. A Crypto.com egyébként időszakos szolgáltatásokkal is szokott kedvezni a felhasználói számára. Legutóbb fél éven keresztül 10% cashback járt, a KFC-nél, a McDonald’s-nál és az Aldi, az Auchan, a Tesco és a Lidl üzletekben. Ezt a kedvezményt azonban az ingyenes kártyával nem lehetett igénybe venni.

Jelenleg az alábbi kártyák közül lehet választani:

Midnight Blue: Ez az ingyenes, amely 1%-os cashback-et ad, nem kell hozzá tartani CRO tokent. Az ATM-es pénzkivételi korlát 200 dollár és 2.000 dollárig költségmentesen válthatunk valutákat.

Ruby Steel: Ahhoz hogy megkapd ezt a kártyát, 2500 CRO tokent kell tartanod. 2%-os cashback-et kínál és ingyenes Spotify előfizetést. A pénzkivételi korlát már 400 dollárra emelkedik, az átváltási limit pedig 4.000 dollárra.

Jade Green/Royal Indigo: Akkor választhatod ezeket a kártyákat, ha 25.000 CRO tokent kötsz le. A cashback már 3%, a pénzkivételi korlát 800 dollár, az átváltási limit 10.000 dollár. Ha van Netflix és Spotify előfizetésed a Crypto.com állja a havidíjadat.

Icy White/Frosted Rose Gold: Ha befektetsz 250.000 CRO tokent, akkor kerülhetsz ebbe a kategóriába. A Cashback felugrik 5%-ra, 100%-ban visszakapod a Spotify, Netfilx és Amazon Prime előfizetésed árát. 10% kedvezmény kapsz az Expedia-nál, privát tag leszel és különböző kamat-bónuszokat kapsz.

Obsidian Black: Ez a legmagasabb kategória, amit akkor érhetsz el, ha 2.500.000 CRO-t kötsz le. A cashback itt már 8% és minden olyan extrát megkapsz, amit az Icy White és Rose Gold kártyáknál. Sőt, ezekhez még hozzá jön 10%-os airbnb kedvezmény és egy privát Jet tagság is. Ez a szint már nem az átlagfelhasználó kategória.

Hitel és megtakarítások

A mobilapplikáción keresztül lehet a megtakarításainkat kezelni és hitelt felvenni. Utóbbi hasonlóan működik mint egy banknál, ahhoz, hogy kapj valamit szükség van fedezetre. Itt nem a házra veszel fel jelzálogot, hanem a kriptopénzeidre. Ha mondjuk van a tulajdonodban egy darab Bitcoin, annak a jelenlegi piaci árának az 50 százalékáig vagy hitelképes. Most 19.000 dollár körül van egy BTC, tehát 9500 dollárt kaphatsz érte. Ezt követően a kapott pénzt apránként kell visszafizetni, DE nem olyan horror kamatokkal mint az egyes bankoknál. Amint a teljes kölcsönkért összeget visszafizetted, megkapod a Bitcoin-od. Miért jó ez? Tegyük fel, hogy vettél egy Bitcoint abban a reményben, hogy egyszer 500 ezer vagy 1 millió dollárt fog érni. Ezért tartod, nem akarod egyelőre eladni. Az élet viszont úgy hozza, hogy szükséged van pénzre, de épp kifogytál belőle. Ilyenkor bemehetsz a bankba személyi kölcsönt felvenni, és majdnem a dupláját fizeted vissza vagy kölcsönt veszel fel a Bitcoinodra, jóval kedvezőbb feltételek mellett. Pénzed lesz és a Bitcoin is megmarad.

Ugyanez a dolog természetesen fordítva is működik, vannak akik megtakarítással rendelkeznek, ezért a Crypto.com-on keresztül kölcsön adhatják azt a coin-t, (legyen ez Ether, USDT, BAT, Bitcoin vagy más) ami nekik van, ezért pedig kamatot kapnak. Ezt a szolgáltatást a mobilappon belül a Crypto Earn menüpont alatt lehet elérni. Ha van egy kis felesleges pénzed mindenképp érdemes élni vele, mert vannak olyan kriptopénzek, amik valamelyik fiat pénz árfolyamát követik le ilyen például a USDT vagy Tether, USDC, Dai, Paxos Standard, TrueGBP, TrueAUD, TureCAD, TrueUSD. Ha ezekből a stablecoin-okból vásárolsz semmilyen kockázatot nem vállalsz, mivel az árfolyam nem olyan volatilis mint mondjuk a Bitcoin esetében. Lényegében dollárod vagy angol fontod van, digitális formában.

A felsorolt stablecoin-okra 10% kamatot ad a Crypto.com éves szinten, de aki Jade Green, Royal Indigo kártyával (vagy ezeknél magasabb csomaggal) rendelkezik, évi 12% százalékot is zsebre tehet. Különböző futamidők közül lehet választani, ha 3 hónapra mellőzöd a pénzed, akkor kaphatod meg a legmagasabb kamatot. A kamat kifizetése heti szinten történik és amint jóváírták a számládon már költhetted is. Ilyen magas kamat Magyarországon egyik banknál sincs, én már hónapok óta használom és teljesen elégedett vagyok vele. Sokkal jobb mint bevinni bankba a pénzt évi 1% kamatért cserébe.

A webes felület, Syndicate, Supercharger és stake

Ha webes felületen lépsz be a Crypto.com-ra teljesen más funkciók válnak elérhetővé mint a mobilapplikáción keresztül. Itt találod a Supercharger-t, aminek az a lényege, hogy minél több CRO-t pumpálj bele. Ezért persze kapsz is cserébe valamit, minden hónapban különböző eventek vannak, jelenleg Bitcoint jár a Supercharger használatáért. A legjobb az egészben, hogy a befektetett CRO-t hiánytalanul visszakapod és még egy kis ingyen pénzhez is juthatsz. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, a jutalom attól függ mennyi CRO-t tettél a Supercharger-be és, hogy rajtad kívül mennyi felhasználó jelentkezett még az eventre.

A Syndicate is hasonlóan működik, itt is azt veszi figyelembe a rendszer, hogy mekkora összeggel szállsz be és, hogy rajtad kívül hány másik felhasználó jelentkezett. Az egyetlen különbség az, hogy CRO-ért cserébe itt féláron tudsz különböző kriptopénzeket vásárolni. A mennyiség itt is korlátozott, az elmúlt időszakban 250 ezer dollár értékű coin kerül kiosztásra egy event alatt. Ez általában valamelyik altcoin, de elég sűrűn szokott lenni Bitcoin is féláron.

A kártya igényléséhez is le kell kötni a CRO-dat, de erre lehetőség van a webes felületen is. Itt teljesen más bónuszokat kapsz érte, például a Syndicate-ben csak akkor vehetsz részt ha legalább 5000 CRO-d steak-be van helyezve a webes felületen. Fontos, hogy a kártya igénylésénél lekötött CRO mennyiség és ez két teljesen külön dolog. Itt ugyanis még 10 százalék kamatot is kapsz a Crypto.com-tól, korábban ez egyébként 20 százalék volt. Ezt legalább egy 180 napos időtartamra kell vállalni, most különösen jó döntés lehet, mert eléggé beesett a CRO ára, így ha elindul felfelé a Crypto.com tokenjének az ára, a kamat mellett az árfolyam növekedésén is lehet keresni.

A Crypto.com és a biztonság

Mivel a végső cél az, hogy ők legyenek az első kriptobank a piacon, a Crypto.com kiemelt figyelmet fordít a biztonságra, 360 millió dolláros biztosítási fedezettel rendelkeznek. A legmagasabb biztonsági standardok alapján működnek és ez az első kriptocég a világon, amely rendelkezik ISO/IEC 27001:2013, ISO/IEC 27701:2019, PCI:DSS 3.2.1 tanúsítványokkal. Minden egyes tranzakciót a Crypto.com csapata monitoroz, hideg tárcákon tárolják a hozzájuk befolyt pénz túlnyomó többségét, van kétfaktoros azonosítás, és lehet biometrikus azonosítást is választani.

Így szerezheted meg a 15 ezer forintos bónuszt

Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz a Crypto.com-ra, összesen 50 dollár értékű bónuszt kaphatsz. Nagyon fontos, ahhoz, hogy megkapd az első 25 dollár értékű CRO bónuszt, ne webes felületen, hanem a mobilalkalmazáson keresztül regisztrálj. Innentől kezdve lényegében semmi dolgod nincs, ha megvolt a regisztrációs folyamat az első belépést követően látni fogod, hogy jóváírták a 25 dollárnak megfelelő CRO-t a számládon, ennyivel kevesebb kell majd az általad választott kártya igényléséhez.

A másik 25 dollár bónuszt akkor szerezheted meg, ha a regisztráció után belépsz a webes felületre, és vásárolsz 5000 CRO-t majd lekötöd fél évre, erre jár 10% kamat éves szinten. Amint ez megtörtént máris jóváírják az egyenlegeden a 25 dollárnak megfelelő bónuszt. Ezzel a két módszerrel összesen 50 dollárnak (kb. 15 ezer Ft) megfelelő CRO-t kaphatsz, amit később átválthatsz bármire.

Saját tapasztalatok

A koronavírus nem igazán van jó hatással a gazdaságra, ezért én személy szerint inkább tartom valamilyen kriptopénzben a megtakarításaim egy részét. Első körben kicsit szkeptikus voltam a Crypto.com-mal kapcsolatban, de végül kellemeset csalódtam. A kártyával bárhol tudok fizetni és rögtön jön a casback CRO-ban. Az elmúlt időszakban egy kicsit változtattak a rendszeren, van néhány olyan szolgáltató, amik nem adnak pénzvisszatérítést, de én még csak egy ilyennel találkoztam, pedig mindenre ezt a kártyát használom.

A Revolut esetében többször előfordult, hogy pár órán keresztül technikai problémák miatt nem lehetett használni a kártyát, ilyen a Crypto.com esetében még csak egyszer volt a több mint fél év alatt. Néha megeseik, hogy az alkalmazás nem elérhető, de a kártya ilyenkor is működik. A kártyás fizetés mellett az earn menüpontot használom még, ahol egy kis összeget kötöttem le 10% kamatra.

Crypto.comA webes felületen van még egy funkció amit használok, ez a Supercharger. Ennek a legnagyobb előnye az, hogy nem kell lekötni a CRO-t és bármikor kiveheted. A kapott cashback megy a Supercharger-be, majd amint összejön egy nagyobb összeg Bitcoint vásárolok rajta. A supportot több esetben is kerestem már különböző kérdésekkel, azt nem mondom, hogy villámgyorsak – volt amikor 4 óra múlva írtak – viszont rendkívül kedvesek és segítőkészek.

A Crypto.com-ra itt tudsz regisztrálni, az alkalmazás már a Play Áruházban és az App Store-ban is elérhető. A regisztráció előtt mindenképp olvasd el fent, hogyan szerezheted meg a 50 dollár értékű bónuszt.

Az oldalon található információk a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikk nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.