Csak 2022-ben lesz 5G-s modemje az Apple-nek

Az Apple-nél eddig még csak szóba sem hozták az 5G-t, holott a konkurenciának már van több 5G képest eszköze is. Jobs idejében arról voltak híresek a cupertinoiak, hogy minden új fejlesztés elsők között kerül az iPhone-okba, manapság már inkább kivárnak, egyes technológiákkal 1-2 évvel előbb találkozunk a Samsung vagy a Huawei mobiljaiban.


Az Apple év elején hiába felvásárolta az Intel modemes részlegét, de jelenleg 5G terén csak a Qualcommra tudnak támaszkodni. A két vállalatnak nem éppen rózsás a viszonya, folyamatosan járnak bíróságra, folyik a harc a szabadalmakért. Bár most úgy néz ki sikerült megállapodásra jutniuk, de ki tudja ez meddig fog tartani. Belsős forrás szerint legalább 2022-ig kell várni mire beérik az Inteles biznisz gyümölcse. Ez azt jelenti, hogy a legoptimistább becslések alapján is három év mire saját 5G modem dolgozhat az Apple mobiljaiba.

Ha jövőre jönne 5G-s iPhone abba a Qualcomm műhelyéből származó modem kerül. A Samsunghoz és a Huaweihez hasonlóan rendszerchipbe integrált modemet is szeretnének majd a cupertinóiak, erre állítólag még tovább, legalább 2023-ig kell várni. Az Exynos 980 és a Kirin 980 5G ezt már tudja, ennek előnye, hogy jóval energiahatékonyabb megoldás, mintha a modem és a lapka egymásról külön lennének. Persze a felhasználókat nem fogja érdeki, hogy éppen kinek a modemje van az iPhone-ban, ha tud 5G hálózatra csatlakozni. A gond akkor kezdődik, ha a Qualcomm megint kijelenti, hogy nem hajlandó szállítani az Apple-nek.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a gsmringhu@gmail.com e-mail címen.