Csak februárban jön az Android 10 a Samsung két korábbi csúcsmobiljára

Nagyon lassan halad a Samsung az Android 10 frissítésekkel. Egyelőre a dél-koreaiak elég kevés készülékére érhető el az új rendszer, és most úgy tűnik a Galaxy S9/S9+-nál egy kis csúszásra is lehet számítani. 


Egyes országokban a Galaxy S10 és Note 10 mobilokat már lehet frissíteni az Android 10 alapú One UI legújabb verziójára, és a napokban a Note 9-re is elérhetővé vált az update. Az eredeti tervek szerint a Galaxy S9 és Galaxy S9+ tulajok is januárban kapták volna meg az Android 10-et, de a Samsung még a bétában résztvevők számára sem tette közzé a rendszer végleges verzióját. A Sammobile szerint, mivel már csak néhány nap van hátra a januárból ebben a hónap már valószínűleg nem fut be a frissítés a Samsung 2018-as csúcsmobiljaira.

A Samsung nem igazán szokott kommunikálni a fogyasztókkal frissítésekkel kapcsolatban. A Galaxy S9 és S9+ készülékek bétája már két hónapja tart, és még a Samsung béta csapata sem tudta megmondani mikor jön a végleges verzió. Tekintettel arra, hogy a hasonló hardverekkel rendelkező Note 9 már sok országban megkapta az Android 10-et lehetséges, hogy az S9 széria frissítésével akadt valami gond, amit a Samsung csapata bizonyára napokon belül megold, és a lehető legrövidebb időn belül érkezik a rendszer a két korábbi csúcsmobilra.