Csak júliusban debütál a Lenovo gamer mobilja

Hónapok óta lehet hallani különböző híreket a Lenovo Legion mobilról, aminek legnagyobb riválisa a júliusban érkező Asus ROG Phone 3 lesz.

Úgy tűnik nem sieti el a dolgot a Lenovo, bevárják az Asus-t és csak a következő hónapban mutatják be a Legion-t. A cég egy weibo bejegyzésben ezt meg is erősítette, de pontos dátumot nem közöltek. Egyes jelentések szerint a Lenovo újdonsága lehet az első Snapdragon 865 Plus rendszerchippel szerelt okostelefon, ezzel kapcsolatban megerősítést azonban még nem kaptunk.

A Lenovo szeret füllenteni a mobiljaival kapcsolatban, hogy egy kis médiafigyelmet kapjon. Néhány hete például beharangozták a 90 W-os vezetékes gyorstöltést, de a kínai 3C szerint csak 45 W-os adapter kerül a telefon mellé a csomagba. Ez mondjuk még nem zárja ki a 90W-ot, de a Lenovo esetében már okot adhat a bizonytalanságra. Kiderült az is, hogy az akkumulátor kapacitása 4000 milliamperóra és 12 GB RAM-mal szerelt variáns is forgalomba fog kerülni.

Ami talán a legérdekesebb az a készülék kameráinak elhelyezkedése. Az előlapi modul a ház jobb oldalából fog előbújni, a másik oldalon a szenzorok pedig a hátlap közepén helyezkednek el. A Lenovo Legion speciális hűtéssel fog rendelkezni és minden bizonnyal támogatni fog valamilyen játékvezérlőt is.