Csúcsteljesítmény: Samsung Galaxy Book Pro és Book Pro 360

Samsung Galaxy Book

A Samsung a Galaxy Book sorozatban két másik laptopot is bemutatott az alapmodell mellett. Mindkét verzió prémium, csúcsteljesítményt kínál.

A Samsung Galaxy szériájában négy laptopot mutatott be. Ezek közül most két modellt mutatok be, a Galaxy Book Pro és Galaxy Book Pro 360 laptopokat. Mindkét verzió Windows 10 operációs rendszerrel és AMOLED kijelzővel van szerelve.

 Galaxy Book Pro

A készülék két méretben vásárolható meg: 13,3 colos és 15,6 colos kialakításban. A kijelző mindkét esetben egy 1920X1080 felbontású AMOLED kijelző. A készülékek Display HDR 500 tanúsítvánnyal rendelkeznek és akár 500 nit fényerő megjelenítésre is képesek. A kisebb készüléknek a súlya 0,88 kilogramm, míg a nagyobb változatnak, 1,05 kilogramm.

Csatlakozók tekintetében mindkét készüléknél találhatunk egy USB-A 3.2-es portot, egy MicroSD kártyaolvasót, egy 3,5 mm-es Jack csatlakozót, egy USB-C csatlakozót és egy Thunderbolt 4-es csatlakozót. A felsoroltak mellett a 15,6 colos modellen egy HDMI csatlakozó is helyet kapott. Megvásárolható a készülék LTE képes verziója is, így ezeken a verziókon egy SIM kártya foglalat is megtalálható. A készülék megkapta a Wifi 6E támogatottságot, továbbá a hangszórók megkapták az AKG hangolást és a Dolby Atmos hangzást is. A kis laptop akkumulátor kapacitása 63 Wh, míg a nagyobb változaté 68 Wh. A készülékeket 65W-os gyári adapterrel lehet tölteni.

Galaxy Book Pro

Hardver tekintetben az Intel 11. generációs i3, i5 és i7-es processzorai hajták a gépeket. RAM-ok terén választható a készülék 8GB, 16 GB és 32 GB LPPDR4X lapkákkal szerelve. A tárolóhely legfeljebb 1 TB-os NVMe SSD nagyságban választható.

 Galaxy Book Pro 360‎

Ez a készülék ugyan akkora méretben lesz kapható, mint a sima Pro változat, viszont itt a kijelző Super Amoled és támogatja az S tollat, ami a dobozban található meg. Emellett a kijelző érintő kijelzős. Ezek a modellek súlyosabbak a fentebb említett kiadásokkal szemben, hiszen a 13,3 colos verzió 1,1 kg, míg a 15,6 colos verzió 1,39 kg. Vastagságot tekintve előbbi 11,5 mm míg utóbbi 11,7 mm.

Csatlakozók tekintetében a készülékeken megtalálható egy MicroSD kártyaolvasó, két USB Type-C csatlakozó, egy 3,5 mm-es Jack csatlakozó és egy Thunderbolt 4-es USB Type-C csatlakozó. Az 5G képes laptopokon pedig SIM kártya bemenet is megtalálható. Hardver fronton ugyan azt nyújtja, mint a sima Pro modell. A készülék kialakítása egyedülálló, hiszen a nevéből is következtethetünk, hogy 360 fokos szögben állítható a kijelző, mint például a képen látható módon is.

Mindkét készülék prémium minőséget nyújt. Megkapták a MIL-STD-810G besorolást, ami azt mutatja, hogy ellenállnak a magas nyomásnak, pornak és páratartalomnak. Mindkét készülék biztosítja a hosszú és magas üzemidőt, emellett olyan funkciókat is tartalmaz a készülék, mint az azonnali ébresztés. Magyarországi megjelenésről és árazásról egyelőre nincs hír.

Forrás