Csúcsmobillal készül az LG a berlini IFA kiállításra

Az LG a napokban jelentette be, hogy ott lesznek az IFA kiállításon, és most az OnLeaks-nek köszönhetően azt is megtudtuk, milyen készüléket visz a kisebbik dél-koreai gyártó Berlinbe.

Egyes jelentések azt sugallták, hogy a V60 ThinQ lehet az LG új zászlóshajója. Most viszont képbe került még egy mobil, az LG G8X. A névválasztásból már leszűrhető, hogy V60 valószínű nem lesz, maximum az X utótag kerülhet oda a V50 mögé. A folytatás jövőre várható mindkét széria esetében, most “csak” félgenerációs frissítéssel jelentkezik az LG. A PriceBaba az OnLeaks-szel közösen közzétette az LG G8X 360 fokos CAD vázlatát, amiből mindent megtudtunk a dizájnnal kapcsolatban.

A látottak alapján egyértelműen leszűrhető, hogy az LG újdonsága már kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval fog rendelkezni. Ugyan voltak olyan pletykák, hogy a cég következő csúcsmobilja egy fejlett arcfelismerő rendszert kap, de az előlapon a szelfi kamerán kívül más szenzor nincs. Ha úgy nézzük, a sima G8 méretes szenzorszigetéhez képest már ez is előrelépesnek mondható. A kijelzőt körülölelő kávákhoz nem nyúlt az LG, és a két szélen az ív is megmaradt. A gombok ugyanott vannak, a jobb szélen a bekapcsoló, bal oldalt pedig a hangerőszabályzó és egy Google Asszistens gomb található. A hátlapi kamerák számában sincs változás, a pontos felbontásuk nem ismert, nincs kizárva, hogy valamelyik modult (vagy mindkettőt) egy picit izmosabbra cserélik.

A telefon alsó részén található az USB Type C csatlakozó, a külső hangszóró és a jó öreg 3,5 mm-es jack kimenet. Úgy tűnik, hogy a Crystal Sound OLED panel helyett sima beszédhangszóró kerül az előlapi kamera fölé, valószínű ez a technológia még nem teljesen kompatibilis a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóval. A specifikációkról semmit nem tudunk, de szinte borítékolható, hogy Snapdragon 855+ kerül majd a motorháztető alá. Valószínű az elkövetkezendő 1-2 hétben hallunk még az LG G8X-ről.