Donald Trump azért még utoljára odaszúrt egy nagyot a Huawei-nek

huawei-usa-cover

Az Egyesült Államok legújabb döntésének köszönhetően amerikai cégek ismételten nem kereskedhetnek a Huawei-jel.

Donald Trumpnak mondhatni már meg vannak számlálva a napjai az elnöki székben, de még így is kiveszi a részét az ország kormányzásából. A napokban arról lehetett hallani, hogy az USA kormánya a Xiaomi-t is feketelistára juttatta. Persze ez a “feketelista” a közelben sincs a Huawei féle Entity List-hez képest. A Xiaomival egyelőre csak annyi a kritérium, hogy az amerikai befektetőknek ki kell venniük a pénzüket a vállalatból, tehát meg kell szabadulniuk a részvényeiktől. Így továbbra is kereskedhetnek amerikai vállalatok a Xiaomi-val, nem úgy mint a Huawei-jel.

trump-huawei

Persze ez a kijelentés azért nem éppen helytálló, mivel engedély ellenében lehetséges volt a kereskedelem, csak ezt nem mindenki kapta meg. Most azonban egy újabb döntést hozott az amerikai kormány. A Reuters információ szerint ugyanis az eddig jóváhagyott engedélyeket visszavonták a beküldötteket pedig elutasították. Ez pedig azt jelenti, hogy ismét nem tud a Huawei amerikai cégekkel kereskedni. Azt, hogy ez pontosan mely amerikai cégeket jelenti a Reuters nem közölte, talán később érkezik majd ezzel kapcsolatban is némi információ.

A Huawei azért még bízhat az újonnan megválasztott amerikai elnökben, talán Biden egy kicsit enyhíthet a szankciókon, amire még meg is van az esély. Amennyiben az mégsem jönne össze kénytelenek lesznek saját technológiából dolgozni.