Drágul a PlayStation 5

ps5

A Sony a napokban egy nagyobb mértékű áremelkedést jelentett be, ami a legtöbb piacot érinti. Mutatjuk, hogy menyivel lehet drágább itthon, az egyik legjobb konzol.

A Sony úgy tűnik, hogy ismét maradandót alkotott a piacon, ugyanis a PlayStation 5 konzol nagyon jól sikerült, ami a keresleten is meglátszik. Durván egy évig a megjelenés után, alig lehetett beszerezni a terméket, úgy tűnik viszont, hogy normalizálódhat a helyzet, ugyanis egyre több bolt polcán találjuk meg a terméket.

Az eddig megjelent eladási adatok szerint 2022 júliusáig a cég 21 millió darab PlayStation 5 játékkonzolt szállított le, míg a nagy konkurens, a Microsoft összesen 13,8 milliót adott el az új Xbox termékből. A forrás szerint a napokban bejelentett hír nem fogja nagyon változtatni a keresletet, de azért mégis valamilyen szinten hatással lehet rá.

ps5

A Sony több nagy piacon is áremelkedést jelentett be, nem is kis mértékűt. Az érintett piacok közé esik az európai piac is, így felkészülhetünk rá, hogy hamarosan drágábban juthatunk hozzá, a már amúgy sem olcsó termékhez. A megjelent információk szerint, mind a digitális, mind a lemezes termék 50 euróval lehet több, azaz mai árfolyamon számítva durván 20.000 Ft-al.


Forrás