Drágul az iPhone-ok akkumulátor cseréje

Forrás:gsmarena

Az amerikai vállalat egy fontos lépésre szánta el magát a napokban megjelent hírek szerint, ugyanis a legtöbb készülékénél megemelik az akkumulátor csere díját.

Az Apple az egyik legnépszerűbb márka a világon, aki számos okos eszközt forgalmaz, hiszen ezzel vált híressé. Ilyenek az iPhone készülékek, amik mindig a piaci tudáshoz képest jóval magasabb áron érkeznek, emellett a tartozékok és az alkatrészek sem olcsók hozzá. Persze hozzá kell tenni, hogy mindenképpen magas minőséget képviselnek, így hosszú időt ki lehet húzni velük.

Természetesen itt is vannak kopó alkatrészek, amiket nem árt cserélni egy idő után, ugyanis jelentősen idegesítheti az embert. Ilyen például az akkumulátor is, ami elég hamar tud amortizálódni a cég termékeiben, emellett az sem nagy előny, hogy kis kapacitással rendelkeznek. Persze a rendszer stabilitása miatt az üzemidő a legújabb készülékeknél elég jó, de így is előjöhetnek hibák.

Forrás:gsmarena

Ha az akkumulátor cserét vesszük figyelembe, akkor ugye elmondhatjuk, hogy természetesen a gyári garancián belül azt cserélik, utána viszont fizetnünk kell érte. Eddig az új iPhone 14 sorozatnál durván 50.000 Ft volt egy akkumulátor csere, régiótól függően, az ezelőtti modelleknél pedig 22.000 Ft.

Március 1-től viszont ezek az árak meg fognak emelkedni, durván 10.000 Ft-al, ha a mai árfolyamot vesszük alapul. Az iPad készülékeknél és a MacBook-oknál is emelést lehet majd tapasztalni, előbbinél 16.000 Ft-ot, utóbbinál pedig akár 24.000 Ft-ot is.


Forrás