Dupla kamerával és hatalmas akkumulátorral érkezett a filléres Redmi 8

Két héttel a Redmi 8A bemutatása után befutott a régóta várt Redmi 8 is. Az újdonság üveg házat kapott, hátlapján két darab kamera van és memóriából is több jutott neki, mint a kistesónak.


A Redmi 8 előlapja a megszokott dizájnelemeket hordozza, a felső sávjában szenzorcsepp – 8 megapixeles szelfikamerával – alul pedig egy viszonylag vastag káva található. A kijelző 6,22 hüvelykes IPS LCD panel, 720 x 1520 pixel felbontással és 19:9-es képaránnyal. Ebben az árkategóriában még nem divat a megjelenítőbe épített ujjlenyomat-olvasó, de a hátlapon már találunk biometrikus azonosítót, persze a Redmi 8A-hoz hasonlóan a 2D-s arcazonosítás is adott.

A mobil főkamerája egy 12 megapixeles Sony IMX 363-as szenzor, f/1.8-as rekeszértékkel, 1,4 μm méretű képpontokkal és PD autófókusszal. Mellé jár még egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Van egy rakat AI funkció, a szoftver 33 témát tud megkülönböztetni egymástól, kezdve az önarcképtől a háziállatokig.

A burkolat alatt Snapdragon 439 dolgozik, memóriakiosztás tekintetében 2/16, 3/32 és 4/64 GB-os modellek kerülnek piacra. Mindhárom variáns esetében van microSD bővítési lehetőség, ilyenkor viszont le kell mondanunk a dual SIM opcióról. A mobil egyik ütőkártyája az 5000 milliamperórás akkumulátor, ezekkel hardverekkel ebből a telepből akár 3 napos üzemidő is könnyen kicsikarható. Támogatott a 18W-os gyorstöltés is, de a készülék mellé csak 10W-os adaptert csomagolt a Redmi, így aki gyorsabban akarja tölteni, kénytelen lesz külön megvenni a töltőfejet.

Az olyan alap dolgok, mint a Bluetooth, a WiFi, 3,5 mm-es jack kimenet nem hiányoznak, és akárcsak a Redmi 8A-nál, már USB-C port van a készüléken. Színek tekintetében Sapphire Blue, Onyx Black és Ruby Red változatok közül választhatunk. A 3/32 GB-os modellért 34 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek, a 4/64 GB-os változat ára pedig nagyjából 38 ezer forint. Első körben Indiában kerül forgalomba a Redmi 8, de várható a nemzetközi premier is.