Eddig nem hozza az elvárt számokat a Galaxy S20 széria

Egy jelentés szerint a Samsung új csúcsmobiljai nem igazán úgy fogynak, ahogy előzetesen várták. Most rá lehet fogni a koronavírusra a dolgot, de az elmúlt évek statisztikái is azt mutatják, hogy évről-évre kevesebb talál gazdára az S szériás készülékekből.


Iparági források szerint, a Samsung a Galaxy S10 és Galaxy S10 Plus-ból a megjelenést követő néhány nap alatt többet adott el, mint most a három Galaxy S20 mobilból. Kiderült az is, hogy a dél-koreai gyártó radikálisan csökkentette az S20 alkatrészek iránti igényt is, erről már egy másik forrás számolt be.

A bemutatót követő első három hónapban elég jól szoktak fogyni a felsőkategóriás Samsung okostelefonok, ezt követően viszont csökken az érdeklődés irántuk. A Samsungnál nyilvánvalóan arra számítottak, hogy az első negyedévben sikerül túlszárnyalni az S10-eket, de elképzelhető, hogy idén ez nem fog megtörténni. Már csak a koronavírus miatt is evidens a dolog, egyrészt az emberek most nem új telefonra költenek és a beszállító cégek dolgát is rendesen megnehezítette a kialakult helyzet.

Kiderült az is, hogy a dél-koreaiak alábecsülték az S20 Ultra iránti keresletet, a prémium zászlóshajóból az előrendelési időszak alatt a vártnál 50 százalékkal többet rendeltek. 2019-ben is azt jósolták, hogy a sima Galaxy S10 fog magasabb eladásokat produkálni, akkor végül az S10 Plus-ból értékesítettek többet. Úgy tűnik a felhasználók a magasabb ár ellenére is inkább a drágább készülékeket választják, ez jól mutatja, hogy sokaknál nem igazán számít mennyit kérnek egy telefonért, ne is csodálkozzunk tehát az évről-évre emelkedő árakon.

Ha a mobilgyártók szemszögéből nézzük a dolgot, muszáj emelni, hiszen zsugorodik a piac. A Galaxy S5-ből több mint 40 milliót értékesítettek, míg az S8-ból 38 millót, a Galaxy S9-ből mindössze 32 millió darabot, az S10 és S10 Plus pedig 36 millió eladással büszkélkedhet. Egyértelmű, hogy a három S20-as esetében alacsonyabb eladási számokkal kalkulálhatunk, már csak a koronavírus miatt is. Ez az év nem a rekordbevételről fog szólni egyik cégnél sem.