Édesség nélkül jön az új Android rendszer

android-10-cover

Idén megszakad a szokványos Google féle metodika és édességnév nélkül érkezik a legújabb Android rendszer.

REVO2

Már-már megszokottá vált, hogy minden Android verzióhoz köt a Google egy édességnevet. A jelenlegi legfrissebb rendszerüket az Android 9-et sokan csak Android Pie-ként emlegették, de ez alól nem volt kivétel az azt megelőző Oreo vagy Nougat sem. Most viszont úgy tűnik, hogy az Android 10-zel megszűnik ez a szisztéma és csak simán Android 10-ként fog bevonulni az új OS a köztudatba. A Google szóvivője az AndroidAuthority-nek elárulta, hogy változtatni fognak a főverziók elnevezési szokásán és az idei rendszer, ami jelenleg Android Q néven fut, csak szimplán az Android 10 nevet fogja kapni. Ennek okát azzal magyarázta, hogy a vállalat könnyebben felismerhetőbbé és egyszerűbbé szeretné tenni a márkát. Illetve számos régióban nem is terjedtek el az édességnevek és nem is voltak tisztában az elnevezések logikájával.

A Google egyébként az Android 1.5-tel kezdte el bevezetni a verziókhoz köthető édességneveket, akkoriban a Cupcake nevet kapta a rendszer, amit a Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honoeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, majd a Nougat és az Oreo követett a Pie előtt.

Bár a Google hivatalosan nem erősítette meg, de valószínű, hogy innentől kezdve az Android 10 után következő Android 11 és 12 sem fog kapni semmiféle édességnevet.

FORRÁSgoogle
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.

1 hozzászólás

Comments are closed.