Egész különleges káva nélküli mobil várható az Oppo-tól

Itthon az Oppo-t nem igazán ismerik, pedig ez a “kis” kínai gyártó az elsők között szokta bemutatni a mobilpiac leginnovatívabb fejlesztéseit. Most egy újabb nagy dobásra készülnek, hamarosan érkezhet a világ első, valóban kávamentes telefonja, kijelzőbe rejtett kamerával.


Egy Oppo által benyújtott szabadalom azt sugallja, hogy a Mi Mix Alpha után, rövid időn belül egy másik okostelefon is befuthat egészen rendhagyó dizájnnal. Továbbgondolva a Mate 30 Pro küllemét, – a tervek szerint – az eszköz megjelenítője mind a négy oldalt vízeséses lenne. Olyan mértékben, hogy szemből gyakorlatilag nem is látnánk a képernyőt körülölelő kávákat. A szabadalmi leírás alapján a szenzorok a kijelző alá kerülnének.

Fényérzékelőt és egy infravörös érzékelőt is a megjelenítő mögé rejtenének, és ez lesz a sorsa az ujjlenyomat-olvasónak is. Az Oppo a nyár közepén a kínai MWC-n leplezte le saját kijelzőbe épített kamerás megoldását, természetesen ez sem hiányozna a különleges masinából. A formatervezési minta alapján a Letsgodigital készített is egy renderképet, a végleges dizájn persze ettől merőben eltérő lehet. Értelemszerűen formatervet benyújtani és működő prototípust vagy kész terméket alkotni teljesen külön dolog, de nem lennék meglepve ha az első kereskedelmi forgalomban kapható, kijelzőbe rejtett kamerás mobil Oppo logóval érkezne.

Mondjuk a konkurenciát sem kell félteni, több ismert gyártónak is vannak hasonló tervei, de ebbe a versenybe leginkább a Vivo és a Xiaomi tud majd beleszólni. A Find X és a Reno Ace után tehát egy újabb innovatív készülék várható az Oppo-tól, azt egyelőre nem tudjuk mikor, és, hogy valaha megvalósulnak-e a fent látottak vagy maradnak terv fázisban.