Egy dolog már biztosan kimard a Honor V40 mobilokból

honor-logo-cover

A Huawei vadiúj 5 nanométeres Kirin 9000 lapkája már biztosan nem lesz benne a Honor V40 sorozatban.

Mint tudjuk a Huawei a múlt héten eladta a Honor márkát és az ehhez fűződő jogokat. Nem titkolták, az eladás mellett az Egyesült Államok kormánya általi szankciói miatt kellett nekik dönteni. A két márka, a Huawei és a Honor ugyanis rengeteg készüléket dob piacra egy adott évben és a szankciók miatt veszélyben volt az ellátás. Ami azt jelenti, hogy nem tudták volna azt a minőséget biztosítani mint korábban. Sőt, miután a TSMC-t is érintette a dolog a rendszerchipek gyártásával is akadtak gondok. Ennek ellenére azért sikerült a Mate 40 sorozatban lévő Kirin 9000-ből több milliós készletet felhalmoznia a Huawei-nek, de ha ezeket még Honor mobilokba is bele kellett volna pakolni, akkor nem biztos, hogy sokáig elegendő lett volna. Ez pedig valóban azt jelenti, hogy a Honor V40 sorozat (már ha egyáltalán lesz ilyen miután eladták a Honor-t) nem Kirin 9000 lapkával fog jönni.

Kínai források szerint egyébként a MediaTek Dimensity 1000+ lapkája lehet a befutó, vagy nagy valószínűséggel a Honor új tulajdonosa a MediaTek-kel fog kooperálni a lapkákat illetően. De ez miatt az is benne van a pakliban, hogy nem szokásosan december végén fognak jönni a Honor csúcsmobilok, hanem csúsznak egy kicsit, hacsak már nem született meg korábban az egyezség a két cég között. Rövid időn belül valószínűleg kiderül mi is lesz a Honor V40 mobilok sorsa, mivel már nyakunkon a december és ha valóban jönni fognak akkor elkezdenek az információk is szivárogni róluk.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.