Egy évig húzhatja a Huawei

Továbbra is változatlan a helyzet az Egyesült Államok és a Huawei között, a kínai gyártó természetesen megpróbálja minél jobban kihasználni a múlt héten kapott 90 napos időszakot amíg kereskedhet az érintett cégekkel.


A Huawei ahol tudta már megtette a szükséges ellenintézkedéseket, hogy átvészeljék az embargót ha mégsem úgy alakulnának a dolgok, hogy az nekik kedvező legyen. Mint arról már korábban beszámoltunk az Android rendszert saját szoftverükkel helyettesítenék, melyet már 2012 óta fejlesztenek. Persze nem csak az Android rendszer kapcsán érintené őket rosszul ha nem születik megállapodás az USA kormányával, mivel több más beszállítóval is kapcsolatban vannak. Ezek közül az egyik legrizikósabb a Brit ARM lehet, ami miatt akár le is állhat a Kirin processzorok gyártása.

Mint azt tudjuk a Huawei-nak jelenleg hat hónapra elegendő raktárkészlete van, ami azért valljuk be nem olyan sok. Valószínűleg ezt ők is tudják, külföldi források szerint több beszállítót is értesítettek, hogy a kereskedelmi háború miatt egy évre elegendő készletet szeretnének felhalmozni a kulcsfontosságú komponensekből. Mindezek mellett lépést tettek olyan új források biztosítására is melyeket az embargó nem érint. Tehát ha minden jól megy akkor még egy évre elegendő készlete lehet a Huawei-nek és pont ugyan ennyi ideje, hogy megoldást találjon a többi problémára, ha a tárgyalások nem vezetnek sikerre.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.