Egy időre letett az iPhone-ok értékesítéséről az LG

lg apple

Úgy tűnik, hogy mégsem lesz olyan könnyű az LG-nek saját boltjaiban az Apple készülékeit értékesíteni. Elmondjuk, hogy miért.

INLOCK

A múlt hónap végén sokakat meglepett az a hír, hogy az LG arra készül, hogy üzleteiben az Apple mobilokat értékesít majd. Mint tudjuk a dél-koreai cég már nem gyárt mobilokat, de ettől függetlenül még a kifutó termékeiket meg lehet venni. Persze az LG-nél továbbgondolták a dolgot és úgy voltak vele, hogy ettől függetlenül egy kis bevételszerzés céljából árulnak majd iPhone mobilokat és más kiegészítőket. Viszont most úgy néz ki, hogy ez mégsem fog olyan könnyen összejönni, mivel a dél-koreai kormánynak van egy olyan rendelete, ami a kisebb kereskedők érdekeit védi. Ez megakadályozza a nagyobb gyártókat abban, hogy a konkurens cégek termékeit árusítsák, mivel így elvonhatják a vásárlókat a kisebb üzletektől. Melyeknek a járvány miatt egyébként sem igazán megy jól a sorsuk.

lg-best-shop

Mindezek mellett természetesen a Samsung sem örült az LG tervének, mivel indokoltan tartott attól, hogy az Apple készülékek visszaszorítanák az 5G képes Samsung modellekre való keresletet. Az LG ugyanis több mint 400 olyan bolttal rendelkezik Dél-Koreában amikben az iPhone-okat árusította volna. A fentiek alapján tehát az LG egyáltalán nem tehet a dologról. Pletyka szinten persze arról is hallani, hogy az Apple-nek nem felelt meg mindegyik LG Best Shop, csak körülbelül a meglévők fele. Ezt persze egyik részről sem erősítette meg senki, egy biztos, hogy az iPhone modellek az LG boltokban még váratnak magukra.