Egy kislány kezén robbant fel az okosóra

smartwatch

Sokszor hallhatunk olyan híreket, hogy felrobbant egy okostelefon vagy okos eszköz. Most egy újabb ilyen eset történt.

INLOCK

Sokszor lehetett már arról hallani, hogy egy készülékben felrobbant az akkumulátor. Ez legtöbbször a gyártási hiba következménye lehet, hiszen nem optimalizálják a készüléket a nagyobb hőváltozásokra. Okostelefonoknál előfordult már, hogy töltés közben robbant fel a készülék, de akadt olyan eset is, hogy a készülék külső hatások nélkül viselkedett így.

Egy Twitter poszt szerint pár napja egy okosóra robbant fel egy négyéves kislány kezén. Eddig az óráknál nem nagyon lehetett hallani ilyen esetről.

Egy másik hírportál is publikálta az esetet. Arról írnak, hogy a baleset a délkelet-kínai Fujian állományban történt. A 4 éves kislány az unokatestvérével játszott, aztán hirtelen minden ok nélkül felrobbant a kezén az okosórája. A nagymamája lett figyelmes a nagy robbanásra és be is szaladt a szobába hozzájuk megnézni, hogy mi történt.

A kislány harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A sérülése olyan súlyos volt, hogy az orvosok rögtön bőrátültetést végeztek el rajta. A sikeres beavatkozás után a kislányt még a kórházban tartották.

A családot súlyosan megviselték a történtek. A hírben meg nem nevezett okosóra gyártójával az apuka felvette a kapcsolatot és kártérítést követelnek a tőlük.


Forrás