Egy klassz funkcióval bővül az Androidos Google Chrome böngésző

A böngészőket fejlesztő cégek egy pillanatra sem állhatnak meg, folyamatos a verseny. A Google mindig igyekszik valami új funkciót pakolni a Chrome-ba, hogy vezető szerepét megtartsa. A keresőóriásnak persze egyre nehezebb dolga van. 

INLOCK

Egyre jobban kezdenek terjedni az olyan böngészők, amik nem gyűjtenek személyes adatokat a felhasználókról, ilyen például a Brave is. A Google persze ilyet nem engedhetnek meg magának, a cég bevételének egy jelentős része ugyanis a célzott hirdetésekből származik, ehhez pedig elengedhetetlen a személyes adatok gyűjtése. Mást nem igazán tudnak tenni csak még kényelmesebbé tenni saját böngészőjüket a Chrome-ot, ami az elmúlt időszakban több jelentős fejlesztésen is átesett. Hamarosan érkezik például egy olyan új funkció, amivel a véletlenül bezárt fülek visszaállíthatóak lesznek a bennük lévő adatokkal együtt.

Most egy másik újdonságra is fény derült, a Google hozzáad egy plusz sávot az Chrome böngészőhöz, amivel a kereséseknél lehet majd gyorsabban navigálni a találatok között. Ezt a funkciót első körben az Androidos mobilok kapják majd meg, egyes készülékeken már be is lehet kapcsolni, a chrome:// flags oldalon a Continuous Search Navigation engedélyezésével.

Ha a találati oldalról megnyitunk egy hivatkozást, könnyen átugorhatunk majd egy másik találatra, anélkül, hogy vissza kellene lépni az előző oldalra. A találatok az kijelző felső részén jelennek meg egymás után, sorrendben. Akinek nem teljesen érthető a dolog, nézze meg a fenti videót.

Egy kis ingyen Bitcoin jöhet?

Nekem egyébként Note 10-zel már elérhető volt a funkció, de azt egyelőre nem tudni mikortól tudja majd mindenki használni.