Egy óra sem kell, hogy teljesen feltöltsük a Galaxy S20 Ultra akkumulátorát

galaxy-s20-ultra-cover

Rövid időn belül feltölthetjük a múlt héten bemutatott Samsung Galaxy S20 Ultra, hatalmas 5000 milliamperórás akkumulátorát.


A többi céghez hasonlóan a Samsung is nagy hangsúlyt fektet a töltési sebesség növelésére. A Galaxy S10 termékcsalád debütálásakor csak 10 wattos gyorstöltésre volt képes, de az eltelt idő alatt már 25 wattos lett. Az augusztusban bemutatott Note10+ pedig 25 wattos gyorstöltés helyett már 45 wattosra is képes. Ennek köszönhetően a Galaxy Note10+ alig több mint egy óra alatt töltődik fel 0-ról 100 százalékra. Benne egy 4300 mAh-s akkumulátort találunk, de a cég legújabb csúcsmobilja még ennél is nagyobb telepet kapott. Egész pontosan egy 5000 mAh-s akkumulátorral büszkélkedhet a Galaxy S20 Ultra, amit 45 wattos gyorstöltéssel tudunk táplálni.

Az Iceuniverse szerint mindössze 58 perc kell ahhoz, hogy a Galaxy S20 Ultra akkumulátora teljes mértékben feltöltődjön. Elsőre meglepő lehet, hogy miért is tölt gyorsabban fel ha nagyobb akkumulátor találunk benne. Viszont a válasz egyszerű. Az akkumulátor védelme érdekében nem a teljes töltési ciklus alatt töltődik 45 wattos gyorstöltéssel a telep, hanem csak egy darabig. Valószínűleg ezt a Galaxy S20 Ultra esetében ezt kitolták, ez eredményezi azt, hogy gyorsabban feltölt a mobil.

S20-ultra

Ez mind szép és jó, csak egy bökkenő van ezen a téren. Gyárilag nem 45 wattos adaptert találunk a Galaxy S20 Ultra dobozában. Tehát annak aki szeretné gyorsan feltölteni a mobil külön vásárolnia kell egyet.