Egy rakat hasznos funkció érkezik a Telegramra

Hamarosan mindenki számára elérhetővé válik a Telegram legújabb verziója, ami hoz egy csomó új funkciót a népszerű üzenetküldő alkalmazásra. A Telegram egy teljesen új közösségi élményt szeretne adni a felhasználóknak, ennek első lépése többek között az akár 1000 fős videóhívás.

INLOCK

A legutóbbi Telegram béta rántotta le a leplet újdonságokról.  Érkezik a képernyőmegosztás, videósebesség-szabályozás és a csevegési előzményeink törlésénél is kapunk több új lehetőséget. A videóüzenetek és a csoportos videóhívások terén még nagyobb fejlődés várható, az előbbinél például 1000 néző is rész vehet egy hívásban és a Telegram ezt a számot a későbbiekben tovább szeretné növelni. Kicsit úgy tűnik mintha valamiféle streming szolgáltatáson dolgozna a Telegram, de ezt azért még korai lenne kijelenteni. Néhány hónapon belül úgyis kiderül mit terveznek.

A képernyőmegosztás is az új funkciók közé sorolható, bár más applikációban már régóta jelen van, de a Telegramra valami oknál fogva csak most jelenik majd meg. Arra is lesz lehetőség, hogy az eszköz képernyőjének képét a hangokkal együtt osszuk meg.

A videóüzenetek terén is lesz előrelépés, egyrészt sokkal nagyobb felbontásban is tudjuk majd rögzíteni őket és egy koppintással tovább folyathatóak vagy megállíthatóak lesznek. A Telegramon küldött videók 0,5x-ös, 1,5x-es vagy 2,0x-es sebességgel is nézhetővé válnak, Androidos mobilok esetében pedig a 0,2x-es sebesség is támogatott lesz.

Telegram

Az újdonságok közé sorolható az is, hogy a képekre tudunk majd rajzolni vagy különböző grafikákat elhelyezni közvetlenül a küldés előtt. A Telegram alkalmazás zárolt képernyőjére új animációk érkeznek és természetesen az üzenetküldés során is egy rakat új animáció és hangulatjel válik majd elérhetővé.

Az új funkciókat hozó frissítés egyes országokban már elérhető, valószínűleg rövid időn belül hozzánk is megérkezik.