Egy rossz szoftverfrissítéssel hagyja magára a felhasználókat a Xiaomi

miui-12-cover

A Xiaomi hivatalos fórumán jelentette be, hogy a MIUI 12 frissítéséket ideiglenesen felfüggesztik, ennek oka természetesen egy nem várt hiba, de azért más is közrejátszik.

Ideiglenesen szünetelteti a Xiaomi a MIUI 12 terjedését, ami egy hibának illetve egy helyi ünnepnek köszönhető. Érdekes hibára panaszkodtak a kínai felhasználók miután letöltötték a MIUI 12 6.15-ös verzióját. Többen elmondták, hogy a telepítést követően Xiaomi vagy Redmi telefonjuk hangszórója sokkal halkabb lett mint korábban. A Xiaomi természetesen azonnal reagált a fórumaikat elöntő panaszokra, oly annyira, hogy egyesekhez még személyesen ki is mentek és összehasonlították az érintett modellek hangerejét.

Végül rá is jöttek a problémára és elkezdtek dolgozni rajta csak ezt egy napokon belül elkezdődő helyi ünnep hamarosan félbeszakítja. Mint Kínában tiszteletben tartják az ünnepeket, nem igazán szoktak dolgozni az ilyen napokon. Június 25-én tartják ugyanis a sárkányhajó fesztivált, majd ezt követően a MIUI 12-vel kapcsolatos munkálatok egy hétig állni fognak. Így aki letöltötte a 6.15-ös verziót most egy ideig kénytelen lesz várni és elfogadni, hogy halkabb lett a telefonja, és jó eséllyel csak a következő hónapban érkezik rá megoldás. Bár, azt azért hozzá kell tenni, hogy a fenti probléma a hazai felhasználókat még nem igazán veszélyezteti.