Egy teljesen új funkciót kap a Facebook

Látva a Zoom sikerét a Facebook is gyorsan belefogott egy hasonló platform fejlesztésébe. A Messenger-en már tudunk videóhívás indítani, de hamarosan akár 50 fő is rész vehet egy ilyen beszélgetésben.


Ami talán a legjobb, hogy a Messenger Rooms-hoz nem kell Facebook fiókkal rendelkezni, tehát azok is tudják majd használni, akik nem találhatóak meg a legnagyobb közösségi oldalon. Ők kapnak egy linket, és azon keresztül tudnak bekapcsolódni a beszélgetésbe. Ha valaki a Messenger alkalmazáson keresztül csatlakozik a szobához, akkor különböző AR effekteket és háttereket is be tud majd állítani magának.

A szobák a Facebook hírfolyamában és csoportjaiban megoszthatók, így az ismerősök könnyedén felfedezhetik őket. A Facebook azt tervezi, hogy a funkció idővel elérhető lesz az Instagram Direct keretén belül is és a WhatsApp alkalmazásban.

Egy szoba létrehozásakor egyébként kiválasztható, hogy ki láthatja és ki csatlakozhat hozzá. A hívásból bármikor eltávolíthatunk másokat, vagy be is zárható a szoba, ha nem akarjuk, hogy bárki más belépjen. A Messenger Rooms a jövő héttől már elérhető lesz néhány országban, majd a következő hetekben szélesebb körben is.