Egy új, megfizethető mobil érkezett a Samsungtól

A Samsung bemutatta legújabb okostelefonját, ami Galaxy M02s néven érkezett, de egyelőre csak Indiában került forgalomba. 

A készülék egyik ütőkártyája egyértelműen az ár, 35.800 forintnak megfelelő rúpiát kérnek érte, ennek ellenére specifikációk tekintetében egész vállalható lett. A kijelző egy 6,5 hüvelykes, HD+ felbontású Infinity-V LCD panel, az 5 megapixeles előlapi kamerát a képernyő felső sávjának közepén helyezte el a gyártó. Hátul három szenzor dolgozik, a főkamera 13 megapixeles, ami mellé 2 megapixeles makró és 2 magpixeles mélységérzékelő jár.

A motorháztető alatt lévő 14 nanométeres Snapdragon 450 mondjuk nem éppen mai darab, 3,5 éves platformról van szó, talán ez az telefon egyetlen gyenge pontja. Az alapmodell 3 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel rendelkezik, de némi plusz összegért lehet venni 4/64 GB-os variánst is. A microSD bővítései lehetőség adott, sőt, akár 1 TB-os kártyát is képes kezelni a Galaxy M02s. Az üzemidővel ilyen hardver mellett biztos nem lesz gond, az 5000 milliamperórás telep akár 2-3 napig is elláthatja energiával a készüléket, ha pedig lemerülne a telep, USB C porton keresztül 15W-tal tölthetjük.

A szokásos adatkapcsolati módok adottak, van WiFi, 4G LTE modem, Bluetooth 5.0, és jack csatlakozó is. A rendszer gyárilag One UI Android 10 alapon. A Galaxy M02s globális megjelenésével kapcsolatban nem jött hír, egyelőre nem tudni, hogy Indián kívül tervezi-e máshol is bemutatni a Samsung.