Egy újabb országban tiltották be a Tik Tok-ot

Erkölcstelen tartalmak megjelenítése miatt a kínai videó megosztó alkalmazást betiltották Pakisztánban.

A TikTok kapott lehetőséget arra, hogy mérsékelje az illetlen tartalmak megjelenítését, nyilatkozta pénteken a Pakisztáni Távközlési Hatóság (PTA). A TikTok nem válaszolt azonnal a PTA felhívására, ezért az alkalmazást blokkolták az országban. A döntést felülvizsgálják, ha a TikTok konkrét lépéseket tesz a törvénytelen tartalmak mérséklése érdekében. Az alkalmazást már Indiában is betiltották és ugyanez a veszély fenyegeti Amerikában is. Viszont felreppent a hír, hogy az Oracle és a Walmart együttesen 20%-os részesedést fog szerezni a TikTok Global nevű cégben, amely várhatóan 2021-ben lép a tőzsdére.

Ha lesz amerikai érdekeltség is, nagy valószínűséggel nem fogják betiltani az alkalmazást egyhamar. A tiltás Pakisztánban alig több mint egy hónappal azután következett be, hogy a PTA ugyanezen okból betiltotta a társkereső alkalmazásokat, köztük a Tinder-t és a Grindr-t. A Sensor Tower elemző cég szerint a TikTok-ot 43 millió alkalommal töltötték le Pakisztánban, így a telepítések tekintetében a 12. helyen áll az ország a globális rangsorban, tehát elég nagy piacot jelent a kínaiaknak.

A Sensor Tower becslései szerint egyébként az alkalmazás összesen 2.2 milliárd letöltést gyűjtött össze a két legismertebb alkalmazásboltból, az App Store-ból és a Google Play-ből.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.