Egybe gyúrná az iPhone keresése és a Barátok applikációkat az Apple

Az iOS 13-as verziójáról már eddig is sokat tudunk, de hetente merülnek fel újabb infók a szoftvert illetően, most egy újabb pletyka látott napvilágot ami szerint az Apple a Barátok és a Keresés (vagy iPhone keresése) applikációkból egy alkalmazást készítene.


A sötét mód mellett számos újítással fog érkezni az iOS 13, ezek közül egy a Barátok és a Keresés appok összeolvasztásából jönne létre. A 9to5mac szerint a cupertinoi gyártó nem csak egyszerűen egyetlen alkalmazást készítene a fentiekből, hanem sokkal hatékonyabb lenne az Keresés funkció, mellyel akkor is lenne találat egy elvesztett iPhone készülékre ha az offline módban van, nem csatlakozik WiFi-hez vagy mobilhálózathoz. Továbbra is megmaradnának a Barátok app által nyújtott eddigi funkciók, tehát a jelzések ha ismerősünk valahová megérkezik vagy valahonnan elindul, illetve a követés is.

Az alkalmazás fejlesztésében résztvevők szerint egy új különleges funkcióval is bővülne a GreenTorch kódnéven futó applikáció. Egyenlőre a fejlesztésben résztvevők ezt csak B389 néven ismerik, de információik szerint az NCF címkékhez hasonló megoldásról van szó. Ami bármely elemhez vagy eszközhöz csatlakozhet, majd ha ezt összekapcsoljuk iCloud fiókunkkal és értesítést kapunk róla, ha az adott tárgy egy megadott tartományom kívülre kerül. Továbbá ezeknek a helyét megoszthatjuk majd barátainkkal és családtagjainkkal.

FORRÁS9to5mac
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.