Egyes régiókban letilthatják a Xiaomi mobilokat

xiaomi-phones-cover

Vannak olyan országok amelyekben a Xiaomi tiltja okostelefonjainak használatát, most ezekben sorra elkezdte letiltani a készülékeket a gyártó. Mutatjuk ezentúl hol nem tudjuk használni a készülékeket.

crypto50

A kínai Xiaomi okostelefon és háztartási elektronikai cikkeket gyártó cég úgy tűnik keményen betartja exportpolitikáját. Ami megtiltja okostelefonjainak használatát a világ bizonyos régióiban. A vállalat most elég egyszerű módon akadályozza meg a hozzáférést azon eszközeihez, amelyeket illegálisan szállítottak át bizonyos országokba.

A tiltott országok közé tartozik:

  • Szíria
  • Kuba
  • Szudán
  • Krím és Észak -Korea

Kiderült az is, hogy a viszonteladókat, ez nem érdekli, mert továbbra is csempészik ezekbe az országokba a Xiaomi mobiljait. A kínai vállalat exportpolitikája tiltja eszközei eladását tiltott régiókba, bár egyes eszközök a tiltás ellenére továbbra is működhetnek. A Xiaomi most elkezdte házirendje érvényesítését, megakadályozva, hogy az új eszközök aktiválódjanak az illetéktelen régiókban.

A gyártó lépése feltehetően több felhasználót is érintett, mielőtt a Xiaomi korlátozta mobiltelefonjukat pár nappal korábban értesítést kaptak arról, hogy a cég házirendje nem teszi lehetővé az adott termék értékesítését vagy szállítását arra a területre ahol az adott felhasználó tartózkodik ezért az aktiválási kérelmet hamarosan el fogják utasítani. Az érintett tulajdonosok további információért az eladóhoz fordulhattak.

Az egyelőre nem világos, hogy ez érinti-e azon Xiaomi készülékek tulajdonosait akik más országban aktiválták mobiljukat, majd később a tiltott régiók egyikébe utaztak.


Forrás