Egyes Telenor ügyfeleknek hamarosan mobilt kell majd cserélnie

telenor

Több szolgáltató is arra jutott itthon, hogy lekapcsolja a 3G szolgáltatásait és ez néhány embert rosszul érinthet, hiszen készüléket kell majd váltania. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Nemrégiben hivatalosan is bejelentették, hogy Magyarországon több nagy mobilszolgáltató is lekapcsolja a 3G hálózatait, annak érdekében, hogy azokat 5G-re tudják fejleszteni. Most a mai Telenor, jövőbeli nevén Yettel, idén nyáron fogja lekapcsolni a hálózatokat, amire a cég műszaki vezérigazgató- helyettes Koller György fel is hívja a figyelmet.

A helyettes kiemeli, hogy így rengeteg felület nyílik meg az újabb generációs 5G technológia felé. A cég jelenlegi hálózati forgalmának a 97%-át a 4G hálozathoz kötik, így csupán a maradék 3% az, amit 3G-vel használnak. A cég adataiból azt is kiemelik, hogy az összes előfizetőből összesen az emberek 7%-a használ még 3G képes mobiltelefont.

A kormány egy speciális akciót is hirdetett, amit meg is írtunk nektek a 3G-s készülékek lecserélésére. Ezeket bizonyos feltételekkel lehet igénybe venni és akkor új készülék vásárlása esetén, akár bruttó 20.000 Ft kedvezményt is kaphatunk. Persze ezt nem csak a Telenor ügyfelei igényelhetik, hanem az összes élő személy, egy bizonyos keret kimerüléséig. Erről több információt az alábbi cikkben olvashattok.


Forrás