Egyre drágábbak lesznek a 4G-s chipek

5g

Az új generációs telekommunikációs hálózatok bővülésének hatására egyre jobban bővül az 5G-s okostelefon piac és növekszik az eladások száma.

crypto50

Minél több darabot gyártanak le egy termékből, a legtöbb esetben annál kevesebb lesz az előállítási költségek összege. Ez a helyzet az 5G chipekkel is, hiszen folyamatosan csökken az áruk. A tendencia az elemzők szerint az év második szakaszában tovább folytatódhat. A 4G chipek árai viszont ennek hatására várhatóan növekedésnek indulnak. Persze a kereslet ezek után még mindig magas utóbbi iránt, viszont a kínálat folyamatosan csökkenhet a jövőben.

A nagy hardvergyártó cégek jelenleg arra összpontosítanak, hogy minden árszegmensben a legújabb generációs technológiát tudják biztosítani, így a 4G-s öntödék folyamatosan átállhatnak az 5G chipek gyártására.

5g

Kínai elemzési adatok szerint a következő években a chipek iránti kereslet stabil marad, így  megduplázódhat az értékesített 5G-s mobiltelefonok száma a jelenlegi adatokhoz képest. A Statista elemző oldal előrejelzési statisztikái szerint 2023-ban az összes leszállított okostelefonok 69%-a lehet 5G képes.

Jelenleg szinte az összes csúcskészülékben az új generációs lapkák dolgoznak. Ilyen például a Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy Z Fold 3, Xiaomi Mi 11 Ultra és az iPhone 12 Pro.


Forrás 1,2