Egyre közelebb a Honor V30 széria európai startja

honor-v30-cover

A pletykák szerint már a jövőhéten bemutatkozhat Európában a Honor V30 széria, de sajnos erről még hivatalos megerősítést nem kaptunk.


Úgy tűnik, hogy a Mate 30 Pro után a cég almárkájának csúcskészülékeivel is megpróbálkozik Kínán kívül a Huawei. A MySmartPrice információi szerint ugyanis a jövő héten érkezhet meg Európába a tavaly novemberben bemutatott Honor V30 és V30 Pro. Mint tudjuk az európai piacra egy kicsit más néven szokott debütálni ez a sorozat, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel View 30 és View 30 Pro modelleket kaphatunk. Már ha egyáltalán mindkettőt elérhetővé teszik. Lehet, hogy a Mate 30 szériához hasonlóan csak Pro-t kapunk.

honor-v30-cover

A Honor csúcsmobiljai tavaly év végén már Google Mobile Services nélkül érkeztek. Helyette a Huawei féle HMS-t kapjuk, ami napról napra egyre több szolgáltatást foglal magában. A Huawei pedig gőzerővel dolgozik azon, hogy az AppGalery-ben több alkalmazást tegyen elérhetővé melyekkel a felhasználók tudják pótolni a Google appok hiányát.

A Honor V30 és V30 Pro egyébként nem sokban különbözik egymástól. Mindkét készülék Kirin 990 lapkát és 6,57 hüvelykes Full HD+ felbontású megjelenítőt kapott. A V30 és V30 Pro méretei is egy hajszál híján ugyan azok. Eltérés a kamerarendszer, memóriakiosztás és az akkumulátor kapacitása terén tapasztalható. Utóbbinál például ez a V30 esetében 100 mAh-val nagyobb telepet jelent. A V30 elérhető 6 GB RAM-mal is, de maximum 128 GB-os tárolót kapunk. Ezzel ellentétben a V30 Pro csak 8/256 GB memóriával szerezhető be. A kamerák száma mindkét készülék esetében 5 darab, de a V30 hátlapján lévő ultraszéles látószögű lencse “csak” 8 megapixeles, ezzel szemben a Pro ebből 12 megapixelese kapott.

Az európai bemutatót egyébként még hivatalosan senki nem erősítette meg. Talán az elkövetkezendő napokban már kapunk hivatalos tájékoztatást is ezzel kapcsolatban.

Megérkeztek a Honor 5G-s csúcsmobiljai

Káprázatosan teljesített a kamerateszten a Honor V30 Pro