Egyre közelebb a Xiaomi 12 sorozat bemutatója

mi 11 ultra

Már biztosra vehetjük, hogy a Qualcomm most bemutatott Snapdragon 8 Gen 1 processzorával fog érkezni Xiaomi 12, ami még idén be fog mutatkozni.

crypto50

A Qualcomm jelenleg is zajló Snapdragon Tech Summit rendezvényén bemutatták a Snapdragon 8 Gen 1 processzort, ami jövőre több csúcskategóriás Androidos mobilban is megtalálható lesz majd. Ezzel kapcsolatban a Realme már megerősítette, hogy a GT 2 Pro készülékük a Snapdragon 8 Gen 1 chipjével lesz lesz elérhető. Most pedig a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója, Lei Jun is megerősítette, hogy a Qualcomm frissen bejelentett Snapdragon 8 Gen 1 chipjével jön a Xiaomi 12. Jun úr nem árult el semmit a Xiaomi 12-ről, de azt elmondta, hogy ez lesz “a világ első okostelefonja, amelyben a Snapdragon 8 Gen 1 SoC lesz a motorháztető alatt.”

A vezérigazgató nem árulta el a Xiaomi 12-es sorozat megjelenési dátumát sem, de a pletykák szerint december 12-én debütál majd a széria. Bár erről még nem kaptunk megerősítést, a vállalat hivatalos Twitter csatornáján közzétettek egy rövid videót, amelyben azt írták, hogy az új  Xiaomi tömeggyártása már megkezdődött, és “hamarosan érkezik”.

Bár Lei Jun úr szerint a Xiaomi 12-es széria lesz a világon az első, amelyet a Snapdragon 8 Gen 1 chip hajt, ez nem biztos, hogy így lesz, hiszen a Motorola december 9-re jelentett be egy eseményt ahol a Snapdragon 8 Gen 1 processzorral hajtott Edge X30 bemutatását tervezik. A OnePlus, az Oppo és az iQOO szintén megerősítette, hogy Snapdragon 8 Gen 1 meghajtású okostelefonokat dobnak piacra, anélkül, hogy részletekbe bocsátkoztak volna. A Nubia azt mondta, hogy az új zászlóshajó chipet fogja használni a Z sorozatában, míg a ZTE bejelentette, hogy jövőre egy Axon sorozatú okostelefont dob piacra Snapdragon 8 Gen 1 lapkával. Tehát láthatóan most is elég sok készülék fog érkezni a Qualcomm új processzorával a közeljövőben.