Egyre több újrahasznosított okostelefont vesznek az emberek

phones-cover

A legújabb felmérések szerint, a tavalyi évben nagy növekedésnek indult az újrahasznosított okostelefonok piaca, az egész világon. Mutatjuk ezzel kapcsolatban a részleteket.

crypto50

Manapság a legtöbb nagy gyártó odafigyel a környezettudatos gyártási folyamatokra, emellett különböző célokat tűznek ki maguk elé, hogy figyeljenek a környezetre.

Mindemellett az Apple és a Samsung is, már egyre nagyobb arányban értékesít olyan okostelefonokat, amiket már egyszer leadtak az emberek, de ők újra hasznosítva, ismét eladják őket.

s21

Itt ezt úgy kell érteni, hogy van például egy akkumulátor és kijelző hibás okostelefon, amit a gyártó kicserél, emellett garanciát is biztosít a felhasználók számára, mindemellett alacsonyabb áron kínálja a terméket, mint ahogyan azt korábban tette. Ez előnyös a vásárlóknak is, emellett a gyártók is nyernek vele, hiszen újból profitra tehetnek szert ugyan abból a termékből.

A piac növekedésének több oka is lehet. Egyrészt valószínűleg egyre több az környezettudatos vásárló, másrészt érezni lehet az egész világon az árak emelkedését, így viszont tudnak olcsóbban is alternatívákat kínálni a felhasználóknak a gyártók.

Jeff Fieldhack, egy kutatási igazgató, az alábbi nyilatkozatot tette, az elemzéssel kapcsolatban:

“Az EU-ban a kormányzati kezdeményezések segítik a másodlagos piaci értékesítést. A fuvarozók arra is törekednek, hogy több másodlagos piaci eszközt használjanak az e-hulladék csökkentésére vonatkozó célokkal. Végül, az uniós piacterek és gyűjtővállalatok – a Back Market és az EcoATM, mint példák – növelik jelenlétüket”


Forrás