Elég drágák lesznek az iPhone 12 széria javítási költségei

Az elmúlt időszakban záporoztak a különböző hírek az Apple legújabb termékeiről. A frissen bejelentett 12-es széria elsősorban az árával, majd a töltővel kapcsolatos hírekkel hívta fel magára a média figyelmét. Most pedig egy újabb hír érkezett. Ezúttal a hivatalos garancián túli javítási költségek egy része jelent meg.

Már az amerikai kontinensen is elég szépen megkérik majd az iPhone 12 mobilok garancián túli javításának árát. Az Apple hivatalos tájékoztatása szerint Kanadában akár 719 dollárt is fizethetünk egyes javításokért, az iPhone 12 Pro esetében. A képernyő csere akár 365 dollár is lehet, ha hivatalos szervizbe visszük az összetört készülékünket.

Az Apple termékek 12 hónap gyártói garanciával kerülnek forgalomba ami természeten igaz az újonnan bemutatott 12-es szériára is. Kíváncsian várjuk, hogy a szerviz árak tekintetében az európai árak hogyan fognak alakulni, de nagyságrendileg hasonló vagy drágább szervizköltségekre lehet számítani. Alapból sem olcsó egyik Apple termék sem, a frissen bemutatott modellek esetében pedig igencsak mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni, egy leejtett vagy elromlott iPhone 12 esetében.

Az igazság kedvéért tegyük hozzá azt is, hogy ezek a költségek nem kerülnek sokkal kevesebbe az előző generációs iPhone-ok esetében sem, ha hivatalos Apple szervizre bízzuk a munka elvégzését.