Elég vagányul fog kinézni a Mate 30 RS Porsche Design

Idén is kap limitált kiadást a Mate sorozat, akárcsak az elmúlt években, most is a Porsche “közreműködésével” jön ez a speciális változat, Mate 30 RS Porsche Design néven.

REVO2

Evan Blass több új képet is szerzett a hamarosan debütáló Huawei csúcsmobilokról, a Mate 30 Pro dizájnja már ismert, az elmúlt hetekben láthattunk róla renderképeket, de ha valaki lemaradt volna, itt egy újabb egész jó minőségű felvétel. A Mate 30 Pro egy hatalmas, kétoldalt ívelt kijelzővel fog jönni, aminek a felső sávjában egy szenzorszigetet találunk, a 3D-s arcazonosításhoz szükséges érzékelőkkel

Az evleaks által Twitteren közzétett képek alapján a Mate 30 RS Porsche Design előlapja is ugyanilyen, hátul azonban már lesznek érdekes változások. Bőrből (vagy bőrhatású műanyagból) és üvegből készül a borítás, amit fekete és piros színekben tudunk majd beszerezni. A kamerasziget kör helyett téglalap alakú, és egész hosszan “lelóg” a hátlapon. Erre kerül még a Huawei és a Porsche Design logó. A LED vakut a bal felső sarokba pozicionálták, akárcsak a Mate 30 Pro-nál. A dizájnerek azért nem törték össze magukat, légyegében a Mate 20 RS Porsche Design-on végeztek néhány apró módosítást. Mate_30_RS_Porsche_designA vagány külső mellé kapunk egyedi témát is a szoftverhez, és valószínűleg a dobozba kerülnek még egyéb kiegészítők, köztük egy tok amiről szintén érkezett fotó.

Mate 30 RS Porsche Design várható ár és specifikációk

A specifikációk változatlanok a Mate 30 széria többi tagjához képest, a lapkakészlet Kirin 990, ami mellé legalább 8 GB RAM társul, de nincs kizárva, hogy az RS valamivel több memóriát kap, mint a másik két modell. Ebből adódóan a tárhely mérete is nagyobb lehet, ha az előző generációból indulunk ki, akkor 512 GB ROM-ra mindenképp lehet számítani, de akár az 1 TB is opció lehet.

A Porsche Design mobilok elég drágák szoktak lenni, mondjuk nem is az átlagfelhasználóknak szánják őket. Valószínű idén is közel 2000 eurót kérnek majd értük. A Mate 30 sorozat bemutatója szeptember 19-én lesz, ekkor ismerkedhetünk majd meg az RS változattal is.