Eléggé felejthető lett a két új Google mobil

Ma megtartották a Made By Google rendezvényt New York-ban és számos újdonság mellett bemutatták a Pixel 3 és Pixel 3 XL okostelefonokat.


Az eddigi pletykák alapján már sejthető volt, hogy nem fog leesni az állunk a két új készüléktől. A külső tekintetében azért vannak -inkább elhanyagolható, mint lényeges -változások. A Pixel 3 elődjéhez képest nagyobb kijelzővel rendelkezik, immár 5,5 hüvelykes megjelenítőt tapicskolhatunk, amit vékonyabb kávák ölelnek körül. A felbontás 1080 x 2160 pixel, ami mellé 18,5:9-es képarányt és 532 ppi képpontsűrűséget kapunk. Az előbbieket leszámítva talán (durván) annyi eltérés van a dizájnban a Pixel 2-höz képest, hogy a hátlapi 12 megapixeles kamera és LED vaku helyet cseréltek. Elől kettő darab 8 megapixeles szelfikamerát találunk f /1.8-as rekeszértékkel.

A motorháztető alatt a szükséges előrelépés megtörtént, Snapdragon 845 felel a számítások végrehajtásáért, ami mellé akárcsak tavaly 4 GB belső memória jár. Kicsit kevésnek tűnik, de bőven elég a gyári Androidnak. Tárhely szempontjából 64 és 128 GB-os modellek kerülnek forgalomba és nem lesz microSD bővítési lehetőség. A nagyobb ház mellé méretesebb akkumulátor dukál, hízott is a telep 2900 milliamperórára. Azt talán mondanom sem kell, hogy a létező legújabb Android fut az eszközön és szerencsére van IP68 védelem is.

A Pixel 3 XL esetében 6,3 hüvelykesre nőtt a kijelző, aminek felső sávjában egy szenzorszigetet találunk, szintén két darab 8 megapixeles szelfi kamerával.  A képarány itt is 18,5:9-es mellé pedig 1440×2960 pixel felbontás társul. Az akkumulátor kapacitása 3520 milliamperóráról 3430 milliamperórára csökkent, de a Google szerint a 18 W-os töltésnek köszönhetően 15 perc töltéssel akár 7 órányi üzemidőt is kicsikarhatunk a két új készülékből.

Érdemes még megemlíteni, hogy van vezeték nélküli töltés és az always on display is az új funkciók sorát hivatott bővíteni. Ahogy eddig isa Google Store-ból tudjuk hivatalosan beszerezni a két Pixel mobilt, ami nálunk még nem elérhető, így marad a szürkeimportos változat. November 2-től tudjuk beszerezni a két újdonságot a kisebb változat 64 gigabájtos variánsának ára 860 euró lesz, az XL pedig 960 eurótól kezdődik.

forrás: gsmarena