Elérhető az új Android 12 néhány mobilra

andoird 12

A Google pár napja bejelentette, hogy tesztelhető az Android 12 béta verziója. A Xiaomi Mi 11 szériára is letölthető és a cikkben leírt hibák fordulhatnak elő használat közben.

INLOCK

A Google minden évben indít béta tesztelési programot a felhasználók számára, hogy az aktuális rendszert ki tudják próbálni és visszajelzéseket küldjenek a cég felé ezzel kapcsolatban. Itt nagyrészt kiderülnek az felmerülő hibák, amit orvosolnia kell a cégnek, ezért hasznos ez a program.

Több nagy márkánál elérhető a béta program. Például a Samsungnál, OnePlus-nál, Xiaomi-nál. Utóbbi márkánál a Mi 11-es széria kapta meg a lehetőséget. Fontos előre tisztázni, hogy az első tesztelési verzió leginkább a fejlesztők számára készült el, így tele lehet hibákkal. Tehát csak akkor telepítsd fel a telefonodra, ha tisztában vagy a hibák lehetőségével és ezzel együtt tudod használni a készüléked.

A program neve Developer Preview Program. Már a nevéből adódik, hogy olyanok számára ajánlott, akik hozzáértők és ismerik a szoftverfejlesztés titkait. Azoknak, akik egyszerű felhasználók, nem ajánlott a telepítés. Az egyszerű felhasználó leginkább azt jelenti, hogy rendeltetésszerűen használja a mobiltelefonját.

ANDROID 12

Ezek a hibák merülhetnek fel a telepítés után:

  • A rendszer automatikusan újraindul
  • Ha a képernyő le van zárva, nem lehet segélyhívást indítani
  • Az értesítési sávban az idő és az akkumulátortöltöttség helyén hibát mutat a készülék
  • A készülék kezelése nincs megfelelően pozícionálva, így kényelmetlen a használat
  • Egy kis ablak jelenik meg, ha aktív képernyő nélkül indít hívást a felhasználó
  • a Galéria leállhat videószerkesztés közben

Kimondottan a Mi 11 szériánál fellépő hibalehetőségek:

  • Nem találja a Cast-ban a TV készülékeket a telefon
  • Headset használatánál nem jelenik meg a Headset ikon az állapotsorban
  • Összeomolhat a rendszer, amikor a híváslistát ellenőrzi a felhasználó

A felsorolt hibák nem feltétlenül tűnnek olyan hatalmas problémának külső szemmel, viszont, ha belegondolunk abba, hogy ha valami nagyon fontos dolgot végzünk éppen a telefonunkon és hirtelen összeomlik a rendszer és újra kell indítani a telefont, annak nem sokan nem örülnének úgy gondolom. Mindenesetre ezektől eltekintve biztató, hogy már most indul a 12-es rendszer tesztelése. Talán idén még hamarabb elérhető lesz a felhasználók számára a végleges közeli állapot.

Forrás