Elon Musk: Mindenkinek törölnie kellene a Facebook-fiókját

Elon Musk nem szereti a Facebook-ot és ennek most újra hangot adott. A Tesla alapítója azt javasolja a legnagyobb közösségi oldal felhasználóinak, hogy minél előbb töröljék a fiókjukat.


Az elmúlt hónapokban lezajló adatvédelmi botrányok miatt sokan nem szívlelik a Facebook-ot és ennek az ismert személyek gyakran hangot is adnak. Sachan Baron Cohen brit színész és humorista például néhány napja osztotta meg gondolatait Twitteren, mi szerint túl nagy kockázatot jelent, hogy egy ember gyakorlatilag mindent tud a Föld 2,5 milliárd lakójáról. Szerinte a Facebook-ot nem császárnak (Mark Zuckerberg), hanem a világ kormányainak kellene szabályozni. A színész a Facebookot nevezte a történelem legnagyobb propagandagépének és elmondta, hogy nem adja fel a közösségi oldal elleni küzdelmet.

A Twitteren igencsak aktív Elon Musk is megosztotta Cohen bejegyzését az alábbi szöveggel: #DeleteFacebook It’s Lame. Az angolosoknak valószínű tudják, hogy a lame bénát jelent. Musk egyébként nincs valami jó véleménnyel a Facebook-ról, többször kifejezte már ellenszenvét a legnagyobb közösségi oldallal szemben. A 2018-ban kirobban Cambridge Analytica botrányt követően például törölte a Tesla és a SpaceX Facebook-fiókját.

Később Musk elmondta, hogy saját véleményét osztotta meg a Tweet-ben, nem azért tette mert bárki megkérte és nem is politikai okokból. Nem szereti a Facebook-ot, és azt javasolja azoknak, akik használják, hogy minél előbb töröljék a fiókjukat.