Előzetest kapott az Oppo kijelző alá szerelt szelfi kamerás mobilja

Nem újdonság, hogy az Oppo egy olyan telefon bemutatására készül melynek szelfi kamerája láthatatlanul van elhelyezve a megjelenítőben, korábban már láthattuk a készüléket pár másodperc erejéig működés közben, most pedig egy előzetes is érkezett hozzá.


Már tudjuk, hogy nem csak az Oppo, hanem a Xiaomi és a Samsung is dolgozik hasonló megoldáson. Dióhéjban a lényeg az, hogy úgy helyezik el az előlapi kamerát a megjelenítőben, hogy az semmiféle szenzorszigetet vagy kameralyukat nem eredményez, tehát a szemünk előtt láthatatlan marad. Ezzel pedig még nagyobb teret kapna a megjelenítő és nem kellene bajlódni a motorikusan kamerával sem, mert azért valljuk be, bár egy igen okos találmány, de a mechanikának köszönhetően könnyen meghibásodhat.

Mivel az eddigiek alapján nagyon úgy néz ki, a nevesebb gyártók közül az Oppo lehet az első aki bemutatja az első ilyen készüléket, így nem is csoda, hogy ekkora hangsúlyt fektetnek a reklámra, de ez még nem jelenti azt, hogy egyből telefont is kapunk a hamarosan esedékes bemutató során. Ez a kamera egyébként úgy működik, hogy amikor fotót készítünk a modul előtti pixelek inaktívvá válnak és így áteresztik a fényt, amint pedig a rögzítés befejeződik a kamera “láthatatlan lesz” az aktív pixeleknek köszönhetően.

A most közzétett 15 másodperces videón feltűnik a készülék formaterve, ez előtt pedig egy gyors időutazáson mehetünk keresztül és ez eddigi előlapi kamera kialakításokat láthatjuk, a vastag káváktól kezdve a szenzorszigeten át, egészen az Oppo Find X féle felcsúszós szelfi kameráig. Azt még nem tudni milyen néven érkezik az Oppo első ilyen telefonja, az már azonban biztos, hogy holnap a sanghaji MWC-n fogják leleplezni az eszközt.