Elsötétül a Facebook mobilalkalmazás

facebook-dark-mode-cover

Március elején vált elérhetővé a Messenger-re a sötét mód, most pedig úgy tűnik, hogy már gőzerővel fejlesztik ugyanezt a Facebook alkalmazáshoz is.

A Messenger sötét módja valószínűleg egyik napról a másikra sokak kedvence lett. Főleg, hogy ennek köszönhetően nem merül olyan gyorsan az AMOLED paneles telefonok akkumulátora, sőt, ha éjszaka használjuk, szemünket is kímélhetjük vele. A Facebook-nál viszont még nem tudunk sötét módot bekapcsolni. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy ez hamarosan változni fog. Egy ismert fejlesztő, Jane Manchun Wong, aki arról híres, hogy már több alkalommal megszellőztette a Facebook-ba kerülő újdonságokat a programkódok alapján, érdekes felfedezésre bukkant. A Facebook Android applikáció kódsoraiban rátalált a Dark Mode funkcióra.

A háttérben készülő újítás sajnos nagyon korai fejlesztési stádiumban jár. Így csak az alkalmazás bizonyos részeit lehet sötétre váltani, nem az egészet. Remélhetőleg még idén, az Android 10 bevezetését követően elérhető lesz a Facebook sötét mód is.

1 hozzászólás

Comments are closed.