Eltűnhetnek a banki terminálok?

pos

Egy hatalmas lehetőség előtt áll a banki szektor, hiszen egy új fejlesztés hatására, eltűnhetnek a banki terminálok és az eddiginél könnyebben lehet majd fizetni. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Jelenleg a legtöbb kiskereskedőnek vagy kis fodrászatnak, éttermeknek szüksége van egy terminálra, aminek segítségével el tudja fogadni a bankkártyás fizetéseket, hiszen ezekhez a POS terminálokhoz kell hozzá érinteni a kártyánkat fizetéskor. Egy új fejlesztés hatására eltűnhetnek ezek a banki terminálok a közeljövőben.

Az Apple már több éve felvásárolt egy kanadai startup céget, amit még a Samsung birtokolt a 2019-es évben, de nem hozott számára nagy sikert. A fejlesztések a tulajdonosváltás óta folyamatosan zajlanak és hamarosan elérhető lehet egy béta verzióban az is, hogy az iPhone készülékeket banki terminálként tudjuk használni.

apple

Ehhez semmiféle plusz segédeszközre nem lesz szükség, a rendszer majd a mobiltelefon hardverét és NFC chipjét fogja használni, csak úgy, mint az Apple Pay használatánál. Ha ez a fejlesztés megvalósul, akkor bajban lehetnek majd az egyéb fizetési platformok, hiszen az amerikai cég a konkurenciájuk lehet.

A forrás arra is felhívja a figyelmet, hogy nem világos még, hogy meglévő fizetési hálózatokon kívánja létrehozni az új rendszert, vagy egy teljesen új vonalon indul el. Ha utóbbi történik, akkor már a bankok is konkurenciát kaphatnak, aminek minden bizonnyal nem nagyon örülnének.


Forrás