Ennek az 5 mobilnak vannak most a legjobb kamerái

A DxOMark csapata nem várta meg az év végét, már most kihirdették az idei év legjobb kamerás telefonjait. Összesen öt kategóriában választottak nyertest, ezek a legjobb kamerarendszer, legjobb videó, legjobb zoom, legjobb ultra széles kamera és legjobb éjszakai mód voltak.


Még néhány hét hátra van az évből, de a DxOMark-nál úgy gondolták már nem jön olyan telefon idén, ami beleszólhat a következő öt összeállításba. Pedig azért néhány gyártó tartogat még meglepetést a tarsolyában, december 10-én jön például a Redmi K30 széria és a múlt héten debütált Honor V30 sorozat egyik tagja sem járt még a DxOmark-nál. Mentségükre szóljon, hogy ezek közül még egyik sem jelent meg a nemzetközi piacon.

A legjobb kamerarendszer

Itt nagy meglepetés nincs, hiszen a DoXMark oldalán állandóan látható a TOP lista, amit folyamatosan frissítenek. Jelenleg a Huawei Mate 30 Pro és a Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition (Xiaomi Mi Note 10) osztozik holtversenyben a dobogón 121-121 ponttal. Őket követi az iPhone 11 Pro Max és a Galaxy Note 10+ 5G, ennek a két mobilnak is azonos pontszámot sikerült bezsebelnie, szám szerit 117-et. A TOP lista sereghajtója pedig a Samung Galaxy S10 5G lett.

A legjobb videó

A szeptemberi Keynote-on az egekig dicsérték az iPhone 11 Pro mobilok videós képességeit, úgy tűnik a közel harmad áron kapható Mi CC9 Pro is megüti ezt a szintet. Ebben a kategóriában a sorrend a következő: iPhone 11 Pro Max, Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, Google Pixel 4, Galaxy Note 10+ 5G és Galaxy S10 5G.

A legjobb zoom

Manapság már ez is egy fontos szempont, és meglepő módon a Xiaomi penta kamerás készüléke toronymagasan vezet a konkurenciához képest.

A legjobb ultra széles látószögű kamera

Ebben az összeállításban is azokkal a mobilokkal találkozunk, mint eddig, aki használt már Note 10+-t valószínűleg nem lepődik meg a dél-koreaiak első helyén.

A legjobb éjszakai mód

Meglepő módon a Pixel 4 még csak rá sem került a listára, mivel a DoXMark-on kívül más nem készít ilyen elemzéseket, így egyelőre nem tudjuk kétségbe vonni az állításukat. Itt a sorrend a következő: Huawei Mate 30 Pro, Huawei P30 Pro, Galaxy Note 10+ 5G, Galaxy S10 5G, Xiaomi CC9 Pro Premium Edition.