Ennyire drága lesz a Huawei Mate X javíttatása

A Huawei Mate X alapból kifejezetten drága telefonnak mondható. A gyártó most közzétette, hogy milyen árakon tudjuk majd a garancián túl szervizeltetni a készüléket, nem meglepő módon itt is csillagászati összegekkel kell kalkulálni.


A Huawei még februárban mutatta be a Mate X-et. Ezt követően több hónapot kellett arra várni, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön a mobil, mert a kínai vállalat szerette volna elkerülni azt, hogy hasonlóan járjon, mint a Samsung a Galaxy Fold-al. Ezért inkább kivártak és közben több fejlesztést is eszközöltek rajta. Az MWC-n való leleplezés után végül most novemberben került fel a boltok polcaira, de magas ár ellenére gyorsan el is fogyott, tehát egyértelműen kijelenthetjük, hogy eddig népszerű eszköznek tűnik. Kínában az ára egyébként 16.999 jüan, ami átszámítva körülbelül 735 ezer forintot jelent.

A Huawei honlapján már korábban megtudhattunk pár érdekességeket a Mate X-ről, például, hogy nem igazán ajánlott -5 fok alatt használni a mobilt, mert a kijelző károsodhat. Most pedig arra derült fény, hogy mégis mennyi lesz a Mate X szervizeltetése. A gyártó hivatalos honlapján a következő árakat láthatjuk:

  • Kijelző – 7080 jüan (kb. 303.000 Ft)
  • Akkumulátor – 278 jüan (kb. 12.000 Ft)
  • Alaplap – 3579 jüan (kb. 153.000 Ft)
  • Bal akkumulátor fedlap – 361 jüan (kb. 16.000 Ft)
  • Jobb akkumulátor fedlap – 361 jüan (kb. 16.000 Ft)
  • Kamerarendszer – 698 jüan (kb. 30.000 Ft)

matex-szerviz

A fentiek persze csak Kínában érvényesek, előfordulhat, hogy egyes országokban még ennél is többért cserélnek alkatrészt a Mate X-ben. A fentiek tükrében tehát érdemes nagyon vigyázni majd azoknak, akik Mate X-et használnak, nem elég, hogy drága a Huawei csúcsmodellje még a szervizeltetése is egy vagyonba kerül, de erre mondjuk lehetett számítani.

Nem bírja a hideget a Huawei Mate X

A Huawei elárulta miért késett a Mate X

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.