Érdekes eredményeket tett közzé a Huawei

Lassan érkeznek az félévhez kapcsolódó pénzügyi adatok a különböző cégektől. A Huawei már az elsők között közzétette eredményeit, az amerikai tiltás és a koronavírus ellenére meglepően jó adatokról számoltak be a kínaiak.

Valószínűleg nem globális piacon értékesített GMS mentes Huawei mobiloknak köszönheti a 454 milliárd jüanos első féléves összbevételt a Huawei. Kínán kívül gyaníthatóan minden országban megcsappantak a cég eladásai a Google szolgáltatások hiánya miatt, bár erről konkrét statisztikát egyelőre nem láttunk. Az biztos, hogy 13,1 százalékos növekedést tudnak elkönyvelni az előző év azonos időszakához képest.

A 454 milliárd jüanból 182,2 milliárd az első negyedévben jött be, a maradékot a következő három hónapban zsebelték be. Ekkor Kínában már véget ért a koronavírus első hulláma, de a világ többi országában még javában tombolt. Ez is azt bizonyítja, hogy az eladások túlnyomó többségét a kínai vásárlóknak köszönhetik. Pontosan nem tudni, hogy alakul az év hátralévő része, -főleg a második hullám miatt- valószínűleg a november-december környéke minden gyártó számára elég erős lesz.mate-30-cover

A járvány által bonyolulttá vált globális helyzet minden eddiginél fontosabbá teszi a nyílt együttműködést és a nemzetközi értékláncokba vetett bizalmat. A Huawei éppen ezért ígéretet tett arra, hogy továbbra is teljesíti az ügyfelekkel és a szállítókkal szemben fennálló kötelezettségeit, tovább halad, illetve hozzájárul a világszintű digitális gazdasághoz, valamint a technológiai fejlődéshez, függetlenül attól, hogy milyen jövőbeli kihívásokkal néz szembe a vállalat.