Érdekes híreket hallani a Huawei P40 Pro akkumulátoráról

Egyelőre hivatalos megerősítést még nem kaptunk, de pletykaszinten már több forrásból is lehetett hallani, hogy a Huawei P40 széria március helyett, akár már a következő év elején is bemutatkozhat.

Mostanában nagyon megszaporodtak a P40 mobilokkal kapcsolatos hírek, tegnap a Huawei P40 Lite dizájnjáról és specifikációiról futottak be infók, néhány napja pedig egy kép szivárgott ki, amin állítólag a Huawei P40 látható. A márciusi bemutatóra még mindig nagyobb az esély, de annak tudatában, hogy a Mate 30 sorozat is előbb jött, nem zárható ki a CES-es premier. A Gizmochina úgy tudja, a Huawei P40 Pro kaphatja meg a mobilok között elsőként a régóta várt grafén akkumulátort.

Ennek több előnye is lenne, a grafén telepek kevésbe szennyezik a környezetet, sokkal hosszabb az élettartamuk, jóval kevesebb helyet foglalnak és nem kell attól tartani, hogy meghibásodás miatt tűzesetet, vagy a Note 7-hez hasonlóan kisebb robbanást okoznának. A töltési idő is a töredékére csökkenne, aminek rengeteg felhasználó örülne. Már a Galaxy S10 mobilokat is grafén akkuval vártuk, de ebből végül nem lett semmi és az azóta eltelt hónapok alatt sem állt elő egyik gyártó sem grafén teleppel. Állítólag 5500 milliamperóra kapacitású grafén akkumulátor kerülhet a Huawei P40 Pro-ba, 50 wattos gyorstöltéssel. A forrás szerint mindössze 45 perc kellene a teljes töltöttség eléréséhez.

Az már korábban kiderült, hogy Mate 30 Pro-hoz hasonlóan “vízeséses” kijelzővel jönne a Huawei csúcsmobilja. Úgy tudni 6,5 hüvelykes panel 120 Hz-es képfrissítést kap. A motorháztető alatt az új Kirin 990 5G rendszerchip dolgozik, a hátlapon pedig egy RYYB főszenzor, egy ultraszéles lencse, egy periszkópos telefotó kamera, egy makró és egy ToF kamera. A fotós és videós képességekre tehát biztosan nem lesz panasz. A rendszer EMUI 10 lesz Android 10 alapokon. A Huawei P40 Pro áráról még nem érkezett hír, akárcsak a bemutató pontos dátumáról. Mivel a fent leírtak nem hivatalos forrásból származnak érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni őket.