Érkezik Európába a Nubia olcsó gamer mobilja

Április végén mutatták be a Nubia Play-t Kínában, ami ha minden igaz az Európában is kapható lesz, Red Magic 5G Lite néven.

Egy szerényebb és olcsóbb gamer mobilról van szó, de akárcsak a nagytesónál az 5G támogatás itt is adott. A Nubia Red Magic 5G egyébként nem olyan drága, mint a konkurencia hasonló tudású készülékei, de a gyártó ennek ellenére úgy gondolta lenne kereslet egy olcsóbb gamer mobilra is. Egyelőre még nem tudni mennyire fogynak a Nubia telefonjai, a koronavírus miatt valószínűleg nem olyan szépek a számok mint korábban, mindenesetre egy olyan megfizethető 5G-s készülék, mint a Play (vagy Red Magic Lite) sokat lendíthet az eladási mutatókon.

A forrás egyébként nem hivatalos, az infó az egyik ismert kiszivárogtatótól jött, egyelőre a gyártó nem erősítette meg ezt a hírt. Annak ellenére, hogy a Nubia Play-t csak a középkategóriában küldték versenybe, rengeteg funkciót kapunk a játékélmény fokozására. A 6,5 hüvelykes kijelző támogatja például a 144 Hz-es frissítési frekvenciát, van két extra funkciógomb és gyaníthatóan az 5100 milliamperórás akkumulátor üzemidejére sem lesz panasz.

A Snapdragon 765G bőven megállja a helyét a piacon, memória és tárhely tekintetében pedig több modell is forgalomba került. Kamerás vonalon sem érheti szó a ház elejét, a hátlapon négy szenzor dolgozik, a főkamera a 48 megapixeles Sony IMX582, ami mellé egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencse, 2 megapixeles mélységérzékelős és 2 megapixeles makrókamera jár. A szelfikamera felbontása 12 megapixel.

Reméljük az európai ár – a kínaihoz hasonlóan – nem lesz túl vészes ha részletesebben is érdekelnek a készülék specifikációi olvasd el korábbi cikkünket is.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.