Erre a 17 Huawei mobilra már biztosan érkezik az Android Q

Jelenleg sokakat foglalkoztató kérdés, hogy az USA és a Huawei közötti konfliktusnak köszönhetően érkezik-e a jövőben Android frissítés a telefonjára, a kínai vállalat most közzétett egy listát, amin 17 mobil neve szerepel, és elmondásuk alapján ezekre biztosan megérkezik majd az Android Q.


Pillanatnyilag még bizonytalan a Huawei és a Google jövőbeli kapcsolata, és az elmúlt időszakban nem is igazán lehetett hallani semmiféle előrelépést ennek kapcsán. A Huawei fórumain és egyéb hozzájuk köthető oldalakon folyamatosan belebotlani egy-egy Android frissítést érintő kommentbe, ahol természetesen nyugtatják a népet, hogy a jövőben is elérhetőek lesznek a frissítések. Azt korábban is hallani lehetett, hogy a már piacon lévő készülékeket nem igazán érinti majd a dolog, de a vállalat most közzétett egy listát, amin azok a telefonjaik vannak amikre biztosan megérkezik majd az Android Q:

A fenti eszközökön kívül természetesen a Honor mobilokra is jön majd az Android Q, a Honor View 20 és Honor Magic 2 is megkapja majd az új rendszert, de a Honor 20 széria is biztosan felkerül majd a listára. Ha esetleg a te készüléked nem szerepelne a felsorolásban megijedni nem kell, valószínűleg később tovább fog gyarapodni az Android 10-re frissülő mobilok lajstroma.