Erre számítsunk ha egy BMW 530Li fékjének használjuk a iQOO 3-at

iqoo-3-cover

Egy elég érdekes tesztnek vetették alá a Vivo gamer mobilját, mutatjuk mit tesz az iQOO 3-mal, ha bele szerelik egy BMW 530Li fékrendszerébe.


Számos módja van annak, hogy miképp teszteljük egy telefon strapabíróságát. A Youtube-on rengeteg olyan videó látható ahol például telefon dobnak ki egy helikopterből vagy jégbe fagyasztva reptetik meg több emelet magasból. Akad olyan is mikor járművekkel mennek át rajtuk és ha már a közlekedési eszközöknél tartunk van, hogy fékbetétnek használják őket. Azt nem árt tudni, hogy ilyen esetben rengeteg hővel és hihetetlen súrlódási energiával kell szembenéznie a telefonnak. A Vivo egy BMW 530Li-be szerelte bele az iQOO 3-at. Erről az autóról azért tudni kell, hogy Kínában másképp fut ez a széria mint Európában. Itthon egy ilyen autó már a BMW 7-es szériáját képviseli, az L a hosszított változatot jelenti, de ott a kisebb BMW-ből is állítanak elő ilyet.

Azt azért már most le kell szögezni, hogy a videón látható teszt során a versenypálya csak körítés, mivel egy utcai fékbetét is képes használhatatlanná válni ilyen körülmények között. Ráadásul egy telefon nem arra szolgál, hogy megállítson egy 2 tonnás autót, tehát egyértelmű, hogy nagy sebesség mellett még az első kanyart sem tudnánk bevenni ha telefonnal kellene fékezni. Persze tudták, hogy a telefon nem élné túl ha közvetlenül a fékdugattyúval vagy féktárcsával találkozna ezért a meglévő fékbetéteken keresztül nyomódtak rá a féktárcsára, így fékezték le az autót négyszer 50 km/h sebességről. A megmérettetéshez összesen két készüléket használtak, egyiket kijelzővel másikat pedig a hátlappal a tárcsa felé helyezték el, mindkettőt az első tengelyen. A tesztet egyébként mindkét telefon túlélte kisebb-nagyobb sérülésekkel. A videó alapján ugyanis bejövő hívást tudtak még fogadni.

Persze akadtak már olyanok is akik közvetlenül a fékpofának szereltek be telefonokat. A fenti videón megnézhetitek, hogy mégis mi történik egy mobillal ha a féktárcsával találkozik. Azt már most eláruljuk, hogy közel sem ússzák meg annyira mint a Vivo tesztjén.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.