Eszméletlen hibát hozott a Nokia 9 PureView szoftverfrissítése

Már korábban is volt panasz a Nokia 9 PureView ujjlenyomat olvasójával kapcsolatban, és a legújabb szoftverfrissítés óta elég aggasztóvá vált a dolog.


A Nokia 9 PureView a februárban megtartott MWC-n mutatkozott be, a készüléket évek óta rengetegen várták, még annak ellenére is, hogy az első renderképeket megtekintve sokan megdöbbentek a látványon. Végül február végén lerántották a leplet a csúcsmobilról, ami ugyan nem a legfrissebb rendszerchippel érkezett, de nem is ez volt a Nokia 9 PureView lényege, hanem a hátlapon található öt darab kamera tudása. A bemutatót követően egy kis időnek el kellett telnie, mire több helyen is kereskedelmi forgalomba került.

Miután a felhasználók kezük közé vették a Nokia 9-et több panasz is érkezett az ujjlenyomat olvasóra, mivel az nem működött rendesen. Majd az elmúlt hetekben érkezett egy frissítés a készülékre, ami nem éppen azt hozta magával amit sokan vártak. A frissítést követően ugyanis a fenti videó alapján láthatóan bármivel feloldhatjuk a megjelenítőbe épített ujjlenyomat olvasót. A videót feltöltőnek még egy rágós papírral is sikerült kijátszani a szenzort. Ez alapján pedig már egyértelmű volt, hogy a képkockákon szereplő mobilt más is feloldhatja, ami az utolsó másodpercekben meg is történt.

A HMD Global természetesen reagált a történtekre, elmondták, hogy már dolgoznak a probléma megoldásán, remélhetőleg minél elébb megoldják a rendellenességet.

FORRÁStwitter
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.